Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Uitslagen Ronde van Drenthe 2017

Amalie Dideriksen wint de Women's World Tour 2017

Wereldkampioen Amalie Dideriksen heeft de Women's World Tour van de 55ste editie van de Ronde van Drenthe op haar naam geschreven.

Winnaar dames Ronde van Drenthe 2017

De 20-jarige Deense was in Hoogeveen de snelste in de sprint tussen de vluchters. Lucinda Brand werd de beste Nederlandse renster op de derde plaats.

"Het is m'n eerste overwinning in de trui", zei wereldkampioen Dideriksen opgelaten na de wedstrijd. "M'n teamgenoten waren geweldig vandaag. Met Ellen van Dijk in de kopgroep moesten we in de achtervolging. Ik kon blijven zitten en zag de meiden het werk doen. Aan het eind was ik fris in de uitbraak."

Uitslag Women's World Tour van de Ronde van Drenthe:


1. Amalie Dideriksen
2. Elena Cecchini
3. Lucinda Brand
4. Elisa Longo Borghini
5. Annemiek van Vleuten
6. Jolien D'Hoore
7. Marianne Vos
8. Hannah Barnes
9. Chantal Blaak
10. Chloe Hosking

 

Jan Willem van Schipt wint 55e editie Ronde van Drenthe

Jan-Willem van Schip heeft de 55ste editie van de Ronde van Drenthe gewonnen. De 22-jarige Nederlander kwam in Hoogeveen als eerste over de meet.

Winnaar Heren Ronde van Drenthe 2017

Vluchter Twan Castelijns kwam centimeters tekort voor de overwinning. Een groep achtervolgers finishte tien tellen later dan het duo. Elmar Reinders uit Emmen was de beste Drent. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij eindigde op de vijfde plaats.

"Ja, gewoon hard fietsen", relativeerde de uitgelaten Van Schip kort na de wedstrijd zijn prestatie. "We hadden eindelijk eens wind mee. De hele koers hadden we wind tegen gefietst. Ik dacht: dan krijgen de achtervolgers het nog wel lastig."

Sprint in laatste meters

In een sprint-à-deux was Van Schip een fractie sneller dan Twan Castelijns. "Ik ben altijd fan van Castelijns", ratelt de Utrechtse winnaar door. "Heb nog met hem in de ploeg gereden. Veel geleerd. We vonden het allebei leuk dat we in de kopgroep zaten."

Castelijns was na de wedstrijd zichtbaar aangeslagen. Hij herpakte zich echter snel en feliciteerde Van Schip met de fraaie overwinning.

 

@BRON en FOTO"S

RTV Drenthe en Kim Stellingwerf