Word ook sponsor

Toerversie Ronde van Drenthe

Zaterdag 10 maart 2018

Start en finish vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen

Afstanden 65, 90 en 120 km.

LET OP!!!!

Op zaterdag 10 maart kunt u voorafgaand aan de Women’s WorldTour en de Ronde van Drenthe voor heren op zondag 11 maart ervaren hoe het is om de VAMberg en de keienstroken te bedwingen. Voel net als de echte ”wielrenners” het genot van het rijden over deze obstakels.

Routes zijn volledig bepijld. Verzorging bij start/finish en onderweg en attentie na afloop.

Op deze dag kunt u voor de laatste keer de echte Col du VAM beklimmen. Met het deelnemen aan deze toerversie fietst u over de kuitenbijter die menig wielrenner en -renster in de finale van hun wedstrijd parten heeft gespeeld. U kunt nu zelf ervaren wat het is om deze berg te bestrijden! Voor de deelnemers aan de langste afstand staan daarnaast een aantal kilometers onvervalste Drentse keien te wachten. Soms kunt u kiezen voor het naastgelegen fietspad; soms is er geen alternatief.
U kunt verder genieten van de mooie provincie Drenthe via mooie fietspaden en rustige binnenwegen.

De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met TC De Peddelaars uit Hoogeveen.

De starttijd van alle afstanden is tussen 08.00-09.00 uur vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. Uiterlijk 09:00 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 13:00 uur. De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.

Onderweg zullen enkele stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is gratis. De andere controleplaatsen rekenen fietsvriendelijke tarieven. Was- en kleedgelegenheid na de tocht is bij Het Activum, Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (sportpark Bentinckspark).

Kijk voor de mogelijkheden van inschrijving onder ‘inschrijving’. Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting.

De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen Oncologie en Spoedeisende Hulp.

Met uw inschrijfnummer maakt u tevens kans op een mooie prijs bij de verloting die na afloop van de Rondes van Drenthe wordt gehouden. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op deze site.