Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

 

De organisatie heeft zojuist besloten de toerversie voor morgen niet door te laten gaan. De sneeuw die er nu ligt in combinatie met de weersvoorspelling maakt het fietsen niet verantwoord. Veiligheid gaat boven alles.

 

Hopelijk zien wij u volgend jaar weer verschijnen.

Organisatie Toerversie Ronde van Drenthe

St. Ronde van Drenthe

 

 

Toerversie Ronde van Drenthe

Op zaterdag 11 maart 2023 staat de 65 km, 120 km en 150 km op het programma en de handbikers kunnen kiezen uit de 25 km of de 47 km route. De routes zijn niet bepijld. De voorinschrijvers krijgen de routes toegestuurd en 's ochtends liggen ze bij de start om geüpload te worden.

Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele wielrenners. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers  kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.

De start is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over invalidentoiletten. Deelnemers aan de tocht voor aangepast fietsen kunnen hier parkeren. De overige toerrijders kunnen parkeren aan de Terpweg 1 (voorheen Maxx), bij het zwembad (Sportlaan 6) en bij het Activum (Sportveldenweg) in Hoogeveen. Vanaf daar naar de start is het drie minuten fietsen.

Inschrijfkosten zijn gelijk aan voorgaande jaren en gratis voor handbikers. Voor  teams is het inschrijfgeld EUR 10,- per lid.

De inschrijfkosten bij voorinschrijving zijn:

€ 10,- per persoon voor teams (minimaal 5 personen);
€ 12.- voor NTFU/KNWU leden;
€ 15.- voor niet-NTFU/KNWU leden

(Voorinschrijven kan tot en met woensdag 8 maart 2023)

U kunt ook de dag zelf inschrijven. De inschrijfkosten op zaterdag 11 maart zijn:

€ 14.- voor NTFU/KNWU leden;
€ 17.- voor niet-NTFU/KNWU leden

Na afloop is er op de startlocatie bij De Magneet gelegenheid om te douchen. Starttijd toerversie zaterdag tussen 8:00 – 9:00 uur, handbike tussen 09:00 – 09:30 uur.