Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Toerversie Ronde van Drenthe

Zaterdag 14 maart 2020

 

Op zaterdag 14 maart 2020 kunt u ervaren hoe het is om de meest markante delen van de route van de Ronde van Drenthe te rijden. Voel waarom de beklimming van de vernieuwde VAM-berg nu nog meer pijn gaat doen en ontdek keienstroken die tot nu toe voor iedere wielerliefhebber verborgen zijn gebleven. Natuurlijk kunt u kiezen voor het naastgelegen fietspad maar voor het echte Ronde van Drenthe gevoel pakt u alles mee! Als de profs en de deelneemsters aan de Worldcup voor de vrouwen over hetzelfde parcours daveren weet u precies hoe dat voelt!

Afstanden 55, 100 en 125 km. De start en finish zijn bij het gemeentehuis in Hoogeveen. Routes zijn volledig bepijld en u wordt bij start/finish en onderweg perfect verzorgd. Aan de achterzijde van het gemeentehuis (parkkant) kunt u uw rugnummer afhalen. Bij de start wordt u ontvangen met koffie en koek en  muzikale klanken. Bij de finish zal er soep met een broodje klaar staan. Na afloop ligt er een speciale attentie voor u klaar.

De starttijd van alle afstanden is tussen 08.00-09.00 uur . Uiterlijk 09:00 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg (om 13:00 uur!). De controle bij de finish in Hoogeveen sluit om 14:30 uur.

Onderweg zullen stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is geheel gratis. Onderweg langs de route worden er fietsvriendelijke tarieven berekend. Was- en kleedgelegenheid vindt u bij Het Activum, Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (Sportpark Bentinckspark).

Kijk voor de mogelijkheden van inschrijving op deze website onder ‘inschrijving’. Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting. De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen. De uitslag van de verloting wordt na afloop van de Ronde van Drenthe, o.a. via deze website, bekend gemaakt.

De organisatie van de Toerversie Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen.