Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Uitslagen Ronde van Drenthe 2016

Bekijk hier alle uitslagen van Ronde van Drenthe 2016

zaterdag 12 maart 2016
 

Winnaar Women's WorldTour Ronde van Drenthe 2016, Chantal Blaak

Chantal Blaak heeft vanmiddag in Hoogeveen de Women’s WorldTour Ronde van Drenthe gewonnen.

Blaak was na 138 kilometer veruit de sterkste in de sprint van een kopgroep van vier vrouwen. De Australische Gracie Elvin kwam als tweede over de streep en de derde plaats was voor de Duitse kampioene Trixi Worrack. Anna van der Breggen kwam tekort in de sprint en eindigde op plaats vier.

 

Winnaar 2016 Ronde van Drenthe

 


Slopende race

"Het was heel spannend", zegt Blaak, die zestig kilometer voor de finish ontsnapte met Elvin, Worrack en Van der Breggen. "Na zo'n slopende race weet je niet hoe je benen zijn, dus ik was heel nerveus. Maar toen we de laatste bocht doorkwamen en ik niemand voelde komen, dacht ik: deze pak ik."

Drentse deelneemsters

De Drentse deelneemsters haalden de finish niet. Janneke Ensing uit Gieten werd uit koers gehaald omdat ze te ver op achterstand kwam te liggen, nadat haar ketting eraf was gelopen. Esra Tromp uit Coevorden stapte uit de wedstrijd na een valpartij op een keienstrook, zestig kilometer voor de finish. Ze is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek dat ze niets gebroken heeft. Wel is ze stijf en geschaafd.
 

Zondag 13 maart 2016

De Canadese Leah Kirchmann wint de Drentse Acht van Westerveld

De Canadese Leah Kirchmann heeft de Drentse Acht van Westerveld op haar naam geschreven. In een spannende slotfase was de renster van Liv-Plantur haar twaalf medevluchters en het peloton net te slim af.

ronde van drenthe 2016

De Drentse Acht van Westerveld is een race over 141 kilometer met start en finish in Dwingeloo. De wedstrijd telt mee voor de topcompetitie. Het was vooral ook de wedstrijd waarin Marianne Vos na tien maanden haar rentree maakte. Vos zat ook in de kopgroep van dertien, die na de tweede beklimming van de VAM-berg - na circa 66 kilometer - wegreed bij het peloton.

In de slotkilometers leek de hele groep te worden terug gepakt, maar Kirchmann slaagde erin om uit de greep van het peloton te blijven. Tweede werd Christine Majerus, derde Anouska Koster. Marianne Vos finishte als tiende. "Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Het is fijn als je zo van voren mee kunt koersen."Ronde van Drenthe