Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Toertocht Handbikers Ronde van Drenthe nu ook geschikt voor aangepast fietsen

Na vijf eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe voor de zesde keer op zaterdag 12 maart een toertocht die ditmaal, naast de handbikers ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

De handbikers en aangepaste fietsers kunnen dit jaar kiezen uit routes van 25 of 60 km. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele wielrenners. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers op de 25 km route kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.

De start is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Een nieuwe startlocatie dus. Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over aangepaste toiletten. Voor de handbikers wordt een aparte parkeerplek naast het MFC aangegeven. De overige toerrijders parkeren aan de Terpweg 1 7902 NW Hoogeveen (voorheen Maxx). Vanaf daar naar de start is het drie minuten fietsen.

Inschrijfkosten zijn gelijk aan voorgaande jaren en gratis voor handbikers, aangepaste fietsers en buddies.

Afstanden - De start en finish zijn bij MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. De verschillende routes met afstanden van 25 en 60 km zijn voor het eerst niet bepijld. De routes zijn een week voor aanvang te downloaden van de website of bij de start te scannen en u wordt bij start/finish en onderweg perfect verzorgd. Na afloop ligt er een speciale attentie voor u klaar. Deelname is gratis!

De starttijd van de afstanden is tussen 09.00 - 09.30 uur. Uiterlijk 09:30 dient u gestart te zijn i.v.m. de wedstrijden.De controle bij de finish sluit om 14:00 uur.

Aanmelden aangepast fietsen: GRATIS inschrijven via de volgende links:

Zaterdag 12 maart handbike: https://inschrijven.nl/form/2022031200180-nl-h

We willen graag dat ook buddy’s (helpers op de fiets) zich inschrijven.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen en SportDrenthe.