Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Toertocht Aangepast Fietsen/Handbikers Ronde van Drenthe

Na een aantal eerdere succesvolle toertochten voor handbikers organiseert de Ronde van Drenthe voor de achtste keer op zondag 10 maart een toertocht die, naast de handbikers ook geschikt is voor mensen op aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

De handbikers en aangepaste fietsers kunnen dit jaar kiezen uit routes van 28 of 53 km. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele wielrenners. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.

De start is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over aangepaste toiletten. Voor de handbikers wordt een aparte parkeerplek naast het MFC aangegeven. De overige toerrijders parkeren aan de Terpweg 1 7902 NW Hoogeveen (voorheen Maxx). Vanaf daar naar de start is het drie minuten fietsen.

Inschrijfkosten zijn gelijk aan voorgaande jaren en gratis voor handbikers, aangepaste fietsers en buddies.

Afstanden - De start en finish zijn bij MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. De verschillende routes met afstanden van 28 en 53 km zijn niet bepijld. De voorinschrijvers krijgen de routes toegestuurd en 's ochtends liggen ze bij de start om geüpload te worden.

U wordt bij start/finish en onderweg perfect verzorgd. Na afloop ligt er een speciale attentie voor u klaar. Deelname is gratis!

De starttijd van de afstanden is tussen 09.00 - 09.30 uur. Uiterlijk 09:30 dient u gestart te zijn i.v.m. de wedstrijd. De controle bij de finish sluit om 15:00 uur.

Aanmelden aangepast fietsen: GRATIS inschrijven. Wij ontvangen wel graag uw inschrijving. Stuur hiervoor een mail naar toerversie@rondevandrenthe.nl met naam, adres en woonplaats, leeftijd, afstand en of u handbiker of buddie bent.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met SportDrenthe.