Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

 

Aandachtspunten - Toerversie Ronde van Drenthe

Deelname Toerversie uitsluitend met racefiets of mountainbike.

De start van de toerversie is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen.

Voor de handbikers wordt een aparte parkeerplek naast het MFC aangegeven. De overige toerrijders kunnen parkeren aan de Terpweg 1 (voorheen Maxx), bij het zwembad (Sportlaan 6) en bij het Activum (Sportveldenweg) in Hoogeveen. Vanaf hier slechts 3 minuten fietsen naar de startlocatie.

De rugnummers kunnen worden afgehaald vanaf 07.45 uur in MFC De Magneet. Het rugnummer dient te worden opgespeld en hoeft na afloop NIET te worden ingeleverd. Met uw rugnummer doet u automatisch mee aan de verloting. Bewaar deze dus goed!

Op zondagmiddag wordt door Drenthe ook de vrouwen profronde verreden. Het kan dus voorkomen dat u even moet stoppen i.v.m. passage van deze wedstrijd.

Starttijd toerversie zondag tussen 8:00 – 9:00 uur, handbike tussen 09:00 – 09:30 uur.

De controle bij de finish sluit zondag om 15:00 uur.

Het dragen van een harde schaalhelm is gedurende de hele toertocht verplicht.

Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu.

De routes zijn niet bepijld. De voorinschrijvers krijgen de routes toegestuurd en 's ochtends liggen ze bij de start om geüpload te worden.

De organisatie behoudt zich het recht voor het parcours op bepaalde delen te wijzigen, in te korten of het gehele evenement af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, overmacht of calamiteiten waarbij de veiligheid van de deelnemers, medewerkers en openbare orde en veiligheid in het geding komt.

In geval van afgelasting en andere overmacht, genoemd onder bovenstaand punt, vindt restitutie van inschrijfgeld plaats onder aftrek van EUR 3,00 administratiekosten.

U dient zich als toerfietser ALTIJD aan de verkeersregels te houden! De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

Als deelnemer bent u persoonlijk aansprakelijk voor alle schade die door uw toedoen of nalatigheid van u of van degene voor wie u aansprakelijk bent wordt veroorzaakt.

Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.

Herinnering wordt uitgereikt na afloop in MFC De Magneet.

Bij start en finish wordt u koffie en na afloop soep en broodje aangeboden. Op de VAM berg is ook koffie beschikbaar.

Annuleren met restitutie van inschrijfgeld kan tot 25 februari 2024. Hiervoor worden EUR 3,00 administratiekosten gerekend. Na 25 februari 2024 is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk.

Het karakter van het evenement is GEEN wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht!