Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Aandachtspunten - Toerversie Ronde van Drenthe 2020

 

Deelname uitsluitend met racefiets of mountainbike.

Parkeergelegenheid bij Alfa College, Voltastraat 33 in Hoogeveen. De start van de toerversie is vanuit het gemeentehuis van Hoogeveen. Adres Raadhuisplein 1.

De rugnummers kunnen worden afgehaald vanaf 07.45 uur in het gemeentehuis van Hoogeveen. Het rugnummer dient te worden opgespeld en hoeft na afloop NIET te worden ingeleverd. U hebt dan in ieder geval alvast één aandenken aan deze toertocht.

Op deze zaterdag worden in en om Hoogeveen diverse andere fietsevenementen georganiseerd. Het kan dus voorkomen dat u even moet stoppen i.v.m. passage van een ander fietsevenement.

Starttijd 08:00 - 09:00 uur. Uiterste starttijd 9:00 uur i.v.m. sluiting van de Vamberg om 13:00 uur.

De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.

Het dragen van een harde schaalhelm is gedurende de hele toertocht verplicht.

Deelnemers respecteren overige weggebruikers, natuur en milieu.

De routes zijn volgens NTFU-normen volledig bepijld. Routebeschrijvingen worden ’s ochtends uitgereikt. Tevens worden de routes online op de website gezet.

De organisatie behoudt zich het recht voor het parcours op bepaalde delen te wijzigen, in te korten of het gehele evenement af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden, overmacht of calamiteiten waarbij de veiligheid van de deelnemers, medewerkers en openbare orde en veiligheid in geding komt.

In geval van afgelasting en andere overmacht, genoemd onder bovenstaand punt, vindt restitutie van inschrijfgeld plaats onder aftrek van EUR 3,00 administratiekosten.

U dient zich als toerfietser ALTIJD aan de verkeersregels te houden! De politie zal strafrechtelijk handhaven op verkeersgevaarlijk gedrag en daartoe controles uitvoeren. De organisatie is in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade dan wel verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer.

Als deelnemer bent u persoonlijk aansprakelijk voor alle schade die door uw toedoen of nalatigheid van u of van degene voor wie u aansprakelijk bent wordt veroorzaakt.

Deelnemers waken over hun eigen veiligheid en de veiligheid van overige weggebruikers.

Herinnering wordt uitgereikt na afloop in hert Gemeentehuis.

Bij de stempelposten worden tegen fietsvriendelijke prijzen consumpties aangeboden.

Bij start en finish is dit gratis.

Annuleren met restitutie van inschrijfgeld kan tot 15 februari 2020. Hiervoor worden EUR 3,00 administratiekosten gerekend. Na 15 februari 2020 is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk.

Het karakter van het evenement is GEEN wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht!