Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Geschiedenis van de classic/toertocht

De eerste jaren werd er een Ronde van Drenthe classic verreden. Het parcours werd grotendeels geneutraliseerd afgelegd en de laatste 20 kilometer waren vrij. In 1998 was Anne Knol de eerste winnaar. In 1999 was het Arie Reuring die de afstand het snelst aflegde en in 2000 Rene Koster. In 2001 was er de MKZ-crisis waardoor er geen Ronde van Drenthe en ook geen classic werd verreden.
In 2002 was het podium geheel voor wielrenners van Peddelaars. In 2003 was Niels Bergman de snelste en in 2004 zijn broer Marco en in 2005 was het opnieuw Marco die met de zege ging strijken.

Na contacten met Marketing Drenthe (Drentheplus), het Recreatieschap Drenthe en de Fiets4daagse is besloten om in 2006 een toerversie van de Ronde van Drenthe te organiseren. Dus niet meer een tocht met een wedstrijdelement. De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met de TC De Peddelaars uit Hoogeveen.

Jaarlijks wordt er wordt voor een goed doel gereden. In het verleden is een deel van de opbrengst ten goede gekomen aan o.a. Spoedzorgplein Hoogeveen, transportkosten hulpgoederen ziekenhuis Panevezys Litouwen, Mantelzorg Hoogeveen en de afdelingen oncologie, hart en vaatziekten van het Bethesda ziekenhuis en Weidestein in Hoogeveen. Al enkele jaren fietsen we nu voor Drentse ziekenhuizen en sinds 2016 voor het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG Oncologie in Groningen.