Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Speech Sponsoravond

Goein aobend lui

Goeden avond dames en heren,

Dat de ronde van Drenthe leeft merken we de laatste tijd heel erg en dat ziet u deze avond vooral.
Hartelijk welkom gedeputeerde Ard van der Tuuk, uw aanwezigheid wordt door ons zeer gewaardeerd, natuurlijk ook van alle anderen o.a. burgemeester Aardema en wethouder Cremers van de gemeente Tynaarloo (Huub en  ik  hebben zelfs 17 jaar in Vries gewoond o.a. Tynaarlosestraat, Drosten, Boskamp en ik heb zelfs nog voor deze gemeente op de bres gestaan), wethouder Ties Eerenstein en Klaas Smid van de gemeente Hoogeveen waar we al 20 jaar alle steun van krijgen die mogelijk is, wethouder Geert Roeles die al net zo verknocht is aan de Ronde van Drenthe als aan Coevorden, als hij kan is hij van de partij, ook Coevorden doet wat ze kunnen, wethouder Frits Albers gemeente Borger Odoorn, ook een wielerliefhebber pur sang . Borger Odoorn heeft al jaren lang  de keienprijs voor de Boels Rental Wereldbeker en dit jaar ook de Drentse 8 keienprijs en zorgen dit jaar voor de jurywagen bij de finish in Borger.
Gemeente Noordenveld gaat dit jaar groots mee met de start van Dwars door Drenthe en nodigt eenieder alvast uit om naar hun mooie gemeente te komen. Het gemeentebestuur heeft afgezegd want u weet er komen verkiezingen aan en er zijn vanavond in het gemeentehuis te Roden verkiezingsdebatten.
Een speciaal welkom voor Olympisch en wereldkampioene en houdster van de wereldbeker Marianne Vos, fijn dat je ons altijd steunt waar je kunt, ook Annemiek van Vleuten met een 3e, 2e en 1e plaats in onze rondes,  van harte welkom evenals onze winnaar van 2012 Gert Jan Lindeman en zijn ploegleider Arthur van Dongen die ook al ploegleider van Marianne is geweest bij de Rabobank. Ook de ploegleider die, denk ik, de meeste talenten heeft opgeleid in Nederland en zelf een goed coureur is geweest Han Vaanhold van team Piels met de Drentse coureur Elmar Reinders die vorig jaar lang kon meedraaien in de kopgroep.
Uiteraard ook welkom voor onze sponsorgroep want zonder jullie, groot of klein, kunnen wij het niet. Bij jullie voel ik me klein en ben blij dat ik voor jullie mij mag inzetten voor onze prachtige Ronde van Drenthe met zijn ongeveer 500 vrijwilligers.
Dit moet zo blijven. WE hebben en zijn de fietsprovincie. Met z’n allen de schouders er onder dan lukt het.
Voor ons, maar vooral voor mij was 2013 een rampjaar. Zo s.v.p. niet meer. Maar we zijn weer aan het opkrabbelen al heeft het veel slapeloze nachten opgeleverd en die zijn nog niet geheel voorbij. Vorig jaar begon zo goed, maandag met de opbouw was het voorjaar, dinsdag persconferentie stralend weer en we juichten het wordt voorjaar. Woensdag iets minder. De Drentse 8 op donderdag was niet wat we in Dwingeloo gewend waren, kouder. Vrijdag nog normaal maar o wee de zaterdag ijskoude regen, natte sneeuw, hagelbui en koud en onderkoelde renners en rensters Annemiek van Vleuten weet hier van mee te praten . Jammer want de VAMberg was juist voor ons hoger aangelegd. Maar we krijgen weer een kans want weer heeft Attero de VAMberg opgeknapt. O wat zou het een fijn gevoel geven om daar hoog te staan en de renners toe te juichen, gaat het nu goed?. Ik gun het eenieder want zoals in 2013 de zondag, laten we daar alstublieft een punt achter kunnen zetten. Kunnen met een hoofdletter. Toen ik dit schreef waren er weer hartkloppingen en ik hoop van harte dat mijn hoop uit komt.

Verandering wielerweekend

Rondes van Drenthe 2014.
Donderdag start in Dwingeloo en een gastvrij onthaal bij HotelsWesseling en de Brink die inmiddels  dan druk bevolkt zijn met wielerteams. In Dwingeloo worden 4 rondes gereden, daarna gaan we met de VIPbussennaar de Wezuperkeien en de kielster keien, vandaar naar Borger waar 5 rondes van 10 km worden gereden en de gasten de after race beleven in Hotel Bieze in Borger. De gemeenschap in Borger is al in drukke voorbereiding.
Vrijdag worden de renners en rensters gastvrij onthaald door de gemeente Hoogeveen in de Tamboer waar door de gemeente en catering J. van ’t Hooge een heerlijk sportbuffet klaar staat voor de renners en de fotoshoots plaats vinden.

Zaterdag vroeg uit de veren. 07.15 uur inschrijven voor de BRStoer. Ontvangst gasten Tamboer plus voorstelling ploegen. Start dames, voorstelling profteams en start profs. Bussen vertrekken voor iedere start, dus ook de herenbussen vertrekken eerder naar de VAMberg voor de lunch. De finishlocatie is dit jaar op de Alteveerstraat op de prachtige vernieuwde locatie. Alle hulde aan de gemeente Hoogeveen. We hopen nu weer op onze vertrouwd plek, zo de internationale jury jubelde voor jaren geleden: wat een wereldbeker parcours!!
Zondag wordt het weer voor ons vroeg opstaan. De NOvilon Eurocup start van Novilon naar de Markt waar ik hoop dat de wethouder Geert Roeles de dames  zal wegschieten. Maar Geert wel zachtjes, het zijn ladies. Coevorden geeft alle moeite voor een pracht parcours over de Markt met de finish op het Kasteel. 3 plaatselijke rondes voor de finish plaats vindt. Coevorden gaat nog wel, een half uurtje rijden maar de profs starten voor het eerst in Roden, gemeente Noordenveld, en dat is toch een klein uurtje rijden maar ja, daar draaien we onze hand niet voor om. Wielermind Roden staat op scherp. ’s Morgens ontvangst in het Gemeentehuis van Noordenveld (Roden) daar zal burgemeester van der Laan en wethouder Alsema ons ontvangen, daarna voorstelling bij Snow en Co naast de prachtige Skischans en start vanaf het gedempte Havenplein . Een prachtig lussenparkoers door de gemeente Noordenveld. Finish in Coevorden waar 4 plaatselijke rondes verreden worden door de prachtig afgezette parkoers door de gemeente Coevorden over de Markt. Finish is voor de Aleida Kramer Stichting, afdeling Alzheimer. Ook daar een gastvrij onthaal. Alle plannen zijn nog niet definitie bekend maar zullen op de persconferentie uitgelegd worden.
De financiele klap die we vorig jaar opliepen door alles wat vorig jaar afgelast moest worden daarom is het dit jaar poot aan spelen. Electrabel vertrok van Hoogeveen naar Zwolle, dus afscheid. Er werd een bedrijf overgenomen en moet dit jaar even kalm aan doen, zo waren er nog enkele problemen o.a. een faillissementen zo was er een gat ontstaan dat overbrugt moest worden. Achter de schermen is hard gewerkt en ik zei het al: we krabbelen weer op, en hoe? De Ronde van Drenthe heeft een hele goede basis van sponsoring en ±-500 vrijwilligers en er zijn gelukkig nieuwe sponsoren bijgekomen en dat is voor de Drentse 8, Molecaten, u weet het wel van de vakantieparken, Komas is overgenomen door Oosterveen Nieuwleusen en heeft ons uit de brand geholpen door het leveren van brandstof tot en met zaterdagavond.  Dwars door Drenthe heeft een nieuwe naam gekregen en hoofdsponsor wordt nu Energiewacht. Fokker heeft het contract herzien met de toevoeging van een sprinttrui bij de Boels Rental Wereldbeker. In 2014 krijgen we ook heel veel steun van Marketing Drenthe en RTVDrenthe waar we samenwerkingsverband mee aangaan
Zo komt Splinter Femmy  door de winter. Deze naam kan er nog wel bij.
Ook zie je dat geheel Drenthe betrokken is bij de Ronde van Drenthe familie !!
Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat het financiele gat een gaatje is geworden, overigens is alles nog welkom. Nog 7 weken dus nog genoeg werk aan de winkel.

Het programma van het weekend is als volgt:
Donderdag start van de Molecaten Drentse 8 voor dames in Dwingeloo met finish in Borger;
Vrijdag buffet en fotoshoot voor de renners en rensters in de Tamboer
Zaterdag Start van de BRS toertocht voor liefhebbers
 start van de Boels Rental Wereldbeker voor dames vanuit de Tamboer
Start van de Albert Achterhes Profronde ook vanuit de Tamboer
Zondag start van de Novilon Eurocup voor dames vanuit de Novilon hal in Coevorden finish op de Meindert van der Thijnensingel ter hoogte van Aleida Kramer Zorgcentrum
Energiewacht Dwars door Drenthe met start in Roden op het Havenplein en finish in Coevorden op de Meindert van der Thijnensingel ter hoogte van Aleida Kramer Zorgcentrum.

Ik wens eenieder een prettige avond maar eerst hebben we nog een belangrijk iets af te werken.

De goede toehoorder heeft inmiddels wellicht opgemerkt dat de Drentse 8 en de Dwars door Drenthe een nieuwe naam hebben gekregen.
Gelukkig hebben we deze week twee nieuw hoofdsponsors kunnen vinden voor de twee wedstrijden.
Ik zou dan ook heel graag de heer Gert Vogelzang van Energiewacht en mevrouw Slager van Molecaten willen vragen om naar hier te komen om de nieuwe contracten te ondertekenen.

Ik geef graag de microfoon over aan de heer Bartol, al jaren speaker bij de ronde van Drenthe.

maandag 27 januari 2014