Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Speech sponsoravond

Goeden avond dames en heren,

Zie: de gezamenlijke schouders er onder en het moet ons weer gaan lukken.
De Ronde van Drenthe die in 1960 door mijn vader in het leven is geroepen is nog springlevend, al is het afgelopen jaar ons niet in de koude kleren gaan zitten. Het is weer vanouds, alle hens aan dek. Vooral een pluim voor de provincie, de gemeente Hoogeveen, Westerveld en Borger-Odoorn, de hotels en garages.
Bedrijven hadden en velen hebben het nog moeilijk.
Vorige week dacht ik hé hé het is gelukt en toen hoorden we een sponsorhotel failliet was.  Gelukkig is dit ook weer opgelost. Ook hier werden de gezamenlijke schouders onder gezet.
Broekhuis auto heeft ons helaas verlaten alleen de vestiging Meppel steunt ons nog, Wiebe hartelijk dank.
Toen moesten we nog 30 auto’s overlappen, een put werk maar Evert Everts , dank je wel Evert, een van onze medewerkers heeft met mij de boel weer op de kar gekregen. Vele garagebedrijven hebben de schouders er onder gezet maar weer was natuurlijk een extra probleem. In de wielersport moeten de juryauto’s met open dak. Garage Wemmenhove Zuidwolde, waar mijn vader vroeger zijn auto’s al kocht heeft met 5 auto’s met open dak ons uit de misere geholpen.  Zo is er iedere week een nacht dat je uit je bed springt om een oplossing te zoeken en de volgende dag op te lossen. Daarom ben ik zo blij zo’n grote opkomst te zien want de gezamenlijke schouders zullen het in de toekomst weer moeten doen in Drenthe en neem van mij aan dat dit nodig is.. Misschien een kadootje voor mij want dit jaar doen we dit 25 jaar, dus is dit voor mij een jubileumjaar en het kadootje van jullie allen zou de gezamenlijke schouders kunnen zijn want op de manier van nu gaat de elastiek vlugger uit je lichaam en we willen natuurlijk nog vele jaren door. Ik kan jullie niet allen persoonlijk nu bedanken voor jullie steun maar zeg van deze kant recht in jullie ogen, als ik jullie niet had dan was de ronde van Drenthe niet de mooie ronde van Drenthe die het afgelopen jaar  het voorbeeld in de hele wereld was van de UCI. De Ronde van Drenthe staat in het Zwitserse hoog in het vaandel, laten we dit zo houden. De wereldbeker van de dames is nu naar de hoogste status Women’s World Tour, dezelfde status als de Amstel Gold race bij de mannen. Laten we daar trots op zijn  als Drenthe. Drenthe doet wat met je is uitgekomen en nu allen de schouders er onder. We moeten weer de fietsprovincie van Nederland worden.  
Deze avond is mede mogelijk gemaakt   door de fa. Pet, waar we weer een prachtige locatie hebben deze avond en het kopje koffie weer lekker smaakt, Alfa college met de heerlijke Petit Four en straks verklap ik nog een heerlijke salade. De muziek, enkele leden van ons huisorkest en onze Drenth Gert Jakobs heeft ook de Ronde van Drenthe in zijn hart gesloten en zal ons straks zijn belevenissen in de wielersport laten beleven , Beckers voor de hartige hapjes die verzorgd worden door Brasserie van Regteren . Choco Harrie met de heerlijke bonbons, het biertje komt van Hunebed bier via de fa. Dikkers en vooral niet vergeten onze trouwe medewerkers die altijd voor ons klaar staan.
Karin Mulder bekend van RTVDrenthe, een grote steun voor onze ronde gaat deze avond de presentatie verzorgen. Graag een applausje voor al deze mensen.
We kunnen gelukkig ook nieuwe sponsors begroeten: Alfa college zal samen met De Tamboer de v vrijdagavond en de zaterdagmorgen onze koersen verzorgen, een uitdaging zowel voor de leerlingen als voor de docenten. Vanaf deze kant hartelijk welkom en op deze avond zullen we hierover meer van horen. Alfa zal ons steunen met de catering, beveiliging en techniek. De geluidswagen die vooraf gaat aan de koers is natuurlijk ook van Alfa college. En wat ik mag verklappen er zullen drie missen en mister Alfa aan u voorgesteld worden.
Energiewacht wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Energiewacht ProfRonde van Drenthe en vanavond zal het contract ondertekend worden. Offerein A.H. en Heinrig zijn het grote punt op 12 maart voor organisatie, jury, ploegleiding, medische diensten en politie. Dot solutions zal op deze avond onze nieuwe app lanceren, DELI Xl is leverancier van vele sponsors van ons en gelukkig kunnen we die ook bij de Ronde van Drenthe begroeten, Het is immers een Drents bedrijf.
Actie Drentse ziekenhuizen afdeling Oncologie en Kinderziekenhuis Beatrix UMCG.

Het programma van 2016

8 maart   Persconferentie in het gemeentehuis van Hoogeveen

11 maart Ploegenvoorstelling en fotoshoot en buffet aangeboden door de gemeente Hoogeveen in de Tamboer

12 maart Tamboer toerversie NTFU, handbike en op Fietse
Tamboer Internationale start van de Women’s World tour UCI/KNWU
Tamboer Internationale start profs UCI/KNWU
De gezamenlijke schouders kwamen ook weer tot sstand bij de live TV door  NOS,    RTVDrenthe, provincie Drenthe en ronde van Drenthe
After race VIPtent Alteveerstraat Hoogeveen wordt verzorgd door Brasserie ’t      Raethuys van Regteren. Novilon zal daar weer een mooie vloer inleggen.
Er zullen verschillende bussen van Lanting Reizen rijden om ons de mooiste plekjes   van de koers en van de provincie te laten zien. Drenthe Tours zal de Gemeente  Noordenveld naar de ronde van Drenthe halen.
De wedstrijden worden natuurlijk weer opgeluisterd met muziek, op de VAMberg lichte lunch, Attero en Jan van ’t Hooge,  en  op de keien is het neutje en hapje weer aanwezig.

13 maart Nieuw Toertocht Westervelds Mooiste NTFU:
Inschrijving is geopend op onze site    
Internationale Drentse 8 van Westerveld UCI/KNWU. Ontvangst Hotel    Wesseling. Ook hier zullen de bussen van  Lanting u weer de koers en de mooie plekjes van de Gemeente Westerveld laten zien en voor de eerste keer zal in deze koers de Col du VAM beklommen moeten worden en waar voor de gasten een hapje en een drankje aanwezig zal zijn.
Verschillende punten zullen worden aangedaan met de bussen o.a. Havelter Knooppunt, Uffelte Frederikshaven en Diever Makelaardij Roelof van de Berg.
WE zijn nog in onderhandeling of het Gemeentehuis in Dieven open kan.