Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Sofie van Rooijen behaalt in Drenthe haar eerste UCI-zege

De 21-jarige renster van het VolkerWessels Women's Pro Cyclingteam wist de overtalsituatie van haar team uitstekend uit te spelen. Vijf van de zes vrouwen van VolkerWessels maakten deel uit van de beslissende kopgroep van 24 vrouwen en zorgden samen voor een prachtige sprinttrein. De snelle Van Rooijen werd perfect gelanceerd en won, ook een beetje tot haar eigen verbazing. Op de finishlijn in Dwingeloo versloeg ze de Italianen Chiara Consonni en Rachele Barbieri.

De 15e editie van de Acht van Westerveld gaat niet alleen voor de winnares als een  bijzondere editie de boeken in. Omdat de politie Noord-Nederland niet langer haar medewerking wil verlenen aan het begeleiden van wielerkoersen reden de vrouwen vandaag op een aangepast parcours. Na de start in Dwingeloo werd koers gezet richting Ansen waar de vrouwen zeven omlopen van zestien kilometer tussen Ansen, Oosteinde en Havelte reden.

De wind had op grote delen van het parcours vrij spel. Al onderweg naar Ansen in de eerste negen kilometer, kwam er tekening in de strijd en viel het peloton in verschillende stukken uiteen. Uiteindelijk bleven vooraan 24 rensters over. Anniek Mos uit Ruinen won de eerste premiesprint van de koers en kon lang het tempo in de kopgroep volgen, maar moest in de laatste omloop capituleren en eindigde als allerlaatste. Maar wel met de sprinttitel van de gemeente Westerveld en een mooie prijs op zak.

De organisatie kan alleen maar tevreden zijn over deze vlekkeloos verlopen koers met een paar kleine onvermijdelijke valpartijen maar zonder grote schade. Ook het publiek genoot en het rondje Ansen-Oosteinde werd alom als fraai en selectief bestempeld. Maar of deze nieuwe gedwongen opzet nu de toon heeft gezet voor de komende jaren is natuurlijk nog even afwachten.

Morgen rijden de vrouwen de MIRON Women's WorldTour Ronde van Drenthe met de start bij het gemeentehuis in Beilen en de finish op de VAM-berg in Wijster. Vanaf 16.00 uur is de wedstrijd live te volgen via TV Drenthe.

 

 

 

 

 

Foto's Jochem van de Weg en Sjoerd Looijenga