Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe wil hogere status

De Ronde van Drenthe heeft bij de UCI een verzoek ingediend om de wedstrijd van de mannen op de Europese kalender een hogere status te geven. Organisatrice Femmy van Issum hoopt nog voor de komende editie in 2017 de Horse Categorie-status te krijgen. Maar er staan nog meer veranderingen op de rol.

Femmy van Issum met Ronde van Drenthe

Hogere status, maar ook een andere datum

De Ronde van Drenthe wilde voor 2018 de HC-status aanvragen, maar wordt min of meer gedwongen om dat dit jaar al te doen. "Veel Belgische koersen hebben dit jaar de HC-status al aangevraagd en om van een goed deelnemersveld verzekerd te zijn, vragen we voor 2017 de HC status al aan", aldus van Issum. Aan een hogere status zit ook een hoger budget verbonden. Van Issum denkt zo'n 60.000 euro meer nodig te hebben voor 2018 als de UCI de statusverhoging toekent. "We zijn op dit moment druk bezig om dit geld bij elkaar te verzamelen. En waarom kan zo'n grote wedstrijd alleen maar in Limburg georganiseerd worden? Dat moet in Drenthe toch ook kunnen."

Marcel Sieberg als renner in de Ronde van Drenthe 2017

Gevraagd naar welke grote naam Van Issum naar Drenthe wil halen, geeft ze aan graag Marcel Sieberg te verwelkomen. De Duitser won de koers in 2005 en rijdt momenteel voor de Belgische Lotto-Soudal-ploeg.