Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe op de schop: van vijf naar drie wedstrijden

Hoogeveen – Mede door de hoge tarieven die de Ronde van Drenthe moet afdragen aan wielerbond KNWU en op nadrukkelijk verzoek van de Provincie Drenthe heeft het bestuur van de Ronde van Drenthe, samen met de Raad van Advies, besloten om het wedstrijdprogramma in te korten.  In plaats van vijf wedstrijden worden er in maart 2016 nog maar drie wedstrijden verreden.

Voor voorzitter Femmy van Issum was het een zware beslissing: "Ik merk dat hierdoor ook sponsoren afhaken. Ik heb altijd in het belang van de renners en rensters gewerkt. Zij hebben baat bij zoveel mogelijk wedstrijden en daar heb ik me jaren voor ingezet. Maar het is vechten tegen de bierkaai. De kosten nemen toe, sponsoren hebben het moeilijk en ook subsidies staan onder druk. Ik ben om. We hebben weinig keus".

Engergiewacht Ronde van Drenthe voor profs

Op zaterdag 12 maart rijden de profs de Energiewacht Ronde van Drenthe met start en finish in Hoogeveen. Zoals eerder gemeld heeft de Energiewacht zich als naamgever aan deze wedstrijd voor profs verbonden.  In het verleden waren zij naamgever van de profwedstrijd op zondag; Dwars door Drenthe, die nu komt te vervallen.

Women’s World Tour en Drentse acht van Westerveld

Voor de vrouwen blijven er twee van de drie wedstrijden over. Op zaterdag rijden zij de Women’s World Tour met start en finish in Hoogeveen. Het klassement is de opvolger van het Wereldbekerklassement. En door deze opwaardering moet de organisatie van de Ronde van Drenthe ook meer geld afdragen aan de wereldwielerbond UCI en TV-uitzending. Ook is de organisatie verplicht de deelneemsters aan de Womem’s Worl Tour twee overnachtingen aan te bieden. De Women’s World tour wordt verreden op 12 maart 2016. Start en finish te Hoogeveen.

Om die reden wordt zondag 13 maart 2016 de Drentse acht van Westerveld verreden met start en finish in Dwingeloo. Deze wedstrijd werd in het verleden op de donderdag voor het Ronde van Drenthe weekend verreden. De Novilon Eurocup die op de zondag werd verreden komt te vervallen. Novilon gaat wel de Women’s World tour ondersteunen.

Breedtesport

In het kader van Breedte sport zullen op zaterdag 12 maart 2016 ook activiteiten worden ondernomen ter bevordering van de Handbikesport als voorbereiding op het Europeesch en Wereldkampioenschap.

Sport op Fietse

In samenwerking met Kenniscentrum Events School en werk worden op zaterdag 12 maart activiteiten georganiseerd.
www.opfietseindrenthe.nl

Historie

De Ronde van Drenthe wordt al sinds 1960 verreden. Voor komend jaar staat de wedstrijd voor de 54e keer op de kalender.