Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe onderdeel Exterioo Cycling Cup

De Ronde Van Drenthe voor mannen (zondag 13 maart) en Veenendaal – Veenendaal (zaterdag 21 mei) gaan als eerste Nederlandse wielerkoersen onderdeel uitmaken van de Exterioo Cycling Cup. Deze van oorsprong puur Belgische wedstrijdenreeks is de opvolger van de Bingoal Cycling Cup. Andere bekende koersen die tot deze competitie behoren zijn o.a. de GP Le Samyn, de GP Monseré, de Antwerp Port Epic en  Dwars door het Hageland. Hoofdsponsor Exterioo is dé specialist in tuinmeubelen, voor elk budget én voor elke stijl. Het bedrijf is actief in zowel België als Nederland.

“Net zoals we dat met de Belgische semiklassiekers doen, vonden we het een goed idee om ook een aantal zeer waardevolle Nederlandse koersen met hetzelfde DNA extra in de picture te zetten en aan onze kalender toe te voegen”, zegt Christophe Impens van co-organisator Golazo. “Het komt bovendien onze nieuwe titelpartner Exterioo Tuinmeubelen goed uit. Ze zijn met 5 Nederlandse showrooms en een succesvolle online webshop ook de Nederlandse markt op gegaan en willen nog verder uitbreiden in Nederland.

De wedstrijden binnen de Exterioo Cycling Cup zijn vooral gekozen op basis van het type parcours en hun geografische spreiding en de plaats op de wielerkalender. Elke wedstrijd heeft zijn eigen DNA: kasseien, onverharde stroken, klimkilometers, sprinterswedstrijd,… Het eindklassement beloont een echte allrounder: de meest regelmatige en complete renner die op al die verschillende types van parcours het beste uit de voeten kan. De Exterioo Cycling Cup geeft bovendien jonge Belgische en Nederlandse renners en teams de kans zich te meten met de grote namen uit het peloton.

Alle wedstrijden van de Exterioo Cycling Cup worden live uitgezonden op Sporza en Eurosport. De 3 wedstrijden in Wallonië zijn ook live te bekijken op de RTBF. Dat betekent dat onze zuiderburen straks in maart voor de eerste keer live naar de Ronde van Drenthe kunnen kijken. RTV Drenthe verzorgd het live-verslag in onze regio. Ander groot voordeel van deze samenwerking is dat ook de Ronde van Drenthe voor vrouwen (UCI Women’s World Tour), op zaterdag 12 maart, op dezelfde manier verzekerd is van een rechtstreekse tv-uitzending!

Kalender Exterioo Cycling Cup 2022:

Dinsdag 1 maart: GP Le Samyn (Dour)

Zondag 6 maart: GP Monseré (Roeselare)

Zondag 13 maart: Ronde Van Drenthe (Hoogeveen)

Zaterdag 21 mei: Veenendaal – Veenendaal (Veenendaal)

Zondag 22 mei: Antwerp Port Epic (Antwerpen)

Donderdag 26 mei: Circuit de Wallonie (Charleroi)

Zondag 29 mei: GP Marcel Kint (Zwevegem)

Zaterdag 11 juni: Dwars Door Het Hageland (Diest)

Zondag 12 juni: Euro Shop Elfstedenronde (Brugge)

Woendag 10 augustus: Eurométropole Tour (Doornik)

Vrijdag 16 september: Kampioenschap Van Vlaanderen (Koolskamp)

Kalender vrouwenwedstrijden (ook live op tv)

Dinsdag 1 maart: GP Le Samyn (Dour)

Zaterdag 12 maart: Ronde Van Drenthe (Hoogeveen)

Zaterdag 11 juni: Dwars Door Het Hageland (Diest)