Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe naar 2e weekend van oktober

De organisatie van de Ronde van Drenthe heeft, na overleg met diverse partijen, bij de Wereld Wielerbond UCI een verzoek ingediend om het ‘Drentse Wielerweekend’ te verplaatsen van maart naar oktober.

Voorkeur gaat uit naar het weekend van 8, 9, en 10 oktober 2021. De UCI neemt niet voor half april een besluit over de definitieve najaarskalender. De verwachting is dat er nog verschillende wedstrijden vanwege de wereldwijde coronapandemie, noodgedwongen, naar september en oktober willen verhuizen.

De aanvraag van de Ronde van Drenthe wordt mede ondersteund door wielerbond KNWU, de gemeente Hoogeveen en een schriftelijke verklaring van de Veiligheidsregio Drenthe.

Voorzitter Van Issum kreeg vorig jaar op 12 maart, een dag voor de start van het grootste wielerevenement van het Noorden, te horen dat door alle activiteiten een streep moest worden gezet. Het was daarmee het eerste grote evenement in Nederland dat niet doorging vanwege corona.

Als in april het licht op groen wordt gezet hoopt de organisatie een ‘normale’ wedstrijd met publiek langs de route te kunnen organiseren. Ook de andere onderdelen van het Drentse Wielerweekend zoals de toertocht en de verschillende jeugdactiviteiten moeten dan weer gehouden kunnen worden.