Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Ronde van Drenthe een succes mede dankzij honderden vrijwilligers

In veel dorpen in Drenthe is de afgelopen dagen weer veel werk verzet door een leger van vrijwilligers voor de ronde van Drenthe. Verkeersregelaars, aanbrengers van straatafzettingen, verkeersborden en dranghekken plaatsers, pijlenzetters en nog veel meer taken worden door vrijwilligers gedaan. Zonder vrijwilligers was de ronden van Drenthe ten dode opgeschreven.

Ook in Valthe dragen sinds jaren alle buren van de Odoornerweg hun steentje bij. ‘s Morgens om 10 uur is het verzamelen en worden tijdens de koffie de taken verdeeld.

Een onderdeel van “de hel van het Noorden “ is het Burgemeester van Royenpad. Deze keienweg wordt door de bewoners over de gehele lengte van 4 km afgezet met linten, om te voorkomen dat de renners het fietspad nemen in plaats van de keien. Ravitailleringborden en dranghekken worden geplaatst. Het verkeer wordt geregeld door “vrijwillig”opgeleide verkeersregelaars.

Een bewoner stelt zijn tractor beschikbaar en rijdt langs de route met het benodigde materiaal voor de afzettingen. De overige bewoners lopen er naast steken de palen in de grond en bevestigen de afzetlinten aan de palen. Nadat de ronde van Drenthe de route is gepasseerd volgt het vrijwilligerslegioen zijn werkzaamheden in omgekeerde volgorde.

Nieuw dit jaar was, dat op initiatief van een van de vrouwelijke bewoners de bermen, sloten en walkanten van zwerfvuil werden ontdaan. Door de bewoners werden na afloop in totaal 7 vuilniszakken met zwerfvuil en afzetlinten verzameld en een krat met lege wijnflessen.

maandag 12 april 2010

geef u op voor onze nieuwsbrief twitter