Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Prijzen stroopwafelactie uitgereikt

De winnaars van de stroopwafelactie die verbonden was aan de onlangs verreden Ronde van Drenthe, hebben donderdag hun prijzen in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst bij !pet projectinrichters. Voor de winnaars lagen mooie prijzen klaar, waaronder een Gazelle-fiets, Novilon-tapijt, een bureaustoel en vip-arrangementen voor de wereldbeker, de profronde, de Drentse Acht en de ploegenpresentatie.

Door Nicole Donkervoort

prijswinnaars ronde van drenthe stroopwafelactie

Aan de Ronde van Drenthe is elk jaar een goed doel verbonden, waarvoor in de periode rondom het wielerspektakel loten worden verkocht. Dit jaar waren de loten vervangen door blikjes stroopwafels. Het goede doel betrof evenals de afgelopen drie jaar de afdeling oncologie van ziekenhuis Bethesda en dit keer specifiek de aankleding en inrichting van de huiskamer. Daarnaast is een deel van het geld aangewend voor de aanschaf van een televisie voor afdeling 5 van verpleeghuis Weidesteyn.

Hippe opoefiets

Veel blikjes, die in verband met de actie alle voorzien waren van een nummer, konden worden verkocht aan de bezoekers van Weidesteyn. Een van hen was Ineke Hut-Hoekzema uit Paterswolde. Zij bleek uiteindelijk de winnaar van de hoofdprijs te zijn en ging donderdag tot haar grote blijdschap naar huis met een hippe opoefiets. ,,Mijn moeder zit in het verpleeghuis. Tijdens een bezoek aan haar, heb ik drie stroopwafelblikjes gekocht, die ik vervolgens heb weggegeven aan onze kinderen’’, vertelde de 59-jarige Paterswoldse. Omdat ze niet in de buurt woont, had ze de verkoper gevraagd de nummers op te schrijven. Ze was verrast te horen dat een van de door haar gekochte blikjes in de prijzen was gevallen. ,,Maar toen moest ik dus nog op jacht naar de blikjes, want je moet natuurlijk wel het betreffende exemplaar kunnen laten zien. Twee van de drie blikjes bleken te zijn weggegooid, maar juist het winnende blik was er gelukkig nog.’’ Ze was er donderdag nog steeds beduusd van. ,,Ik vind het ongelooflijk en ben heel blij met de prijs.’’
Een van de aanwezigen, Theo Dekkers, was zelfs afkomstig uit het Brabantse Nuenen. Samen met een goede vriend, die familie is van de organisatoren Femmy en Huub van Issum, rijdt hij sinds vier jaar de toerversie van de Ronde van Drenthe. ,,We pakken elke keer de maximale afstand, dus de 140 kilometer. Ik vind het een prachtige rit. Het weidse en de wind maken het vooral mooi. Volgend jaar zal ik er daarom zeker weer bij zijn’’, beloofde hij. De Brabander was niet voor niets gekomen. Hij was de winnaar van het Novilon-tapijt. ,,Dat komt goed van pas, want mijn dochter, die pas een kleintje heeft gekregen, is in huis de zolder aan het verbouwen’’, reageerde hij enthousiast.

‘Goede ronde’

Voorafgaand aan de prijsuitreiking blikte organisator Femmy van Issum eerst nog kort terug op de 48ste editie in vijftig jaar Ronde van Drenthe. Ze sprak van een ,,goede Ronde van Drenthe’’. In vijftig jaar waren er echter zowel hoogte- als dieptepunten, wat onder meer te lezen is in het boek dat in verband met vijftig jaar Ronde van Drenthe onlangs is verschenen. Tevens uitte Van Issum haar dankbaarheid over de steun van de sponsors en vroeg om een applaus voor hen. ,,Zonder hen zou de Ronde van Drenthe niet meer bestaan.’’ Ten slotte vroeg ze de aanwezigen naar hun beleving van de ‘Hel van het Noorden’. Er klonk niets dan lof. Rob Bak uit Zwolle, winnaar van een vip-arrangement, liet weten het een geweldig evenement te vinden. Als lid van dweilorkest De Zwolsche Polle werd hij per bus naar verschillende locaties vervoerd, wat een flinke race betekende. ,,Het was een hele belevenis. Volgend jaar zal ik er niet bij zijn om te spelen, maar dan zal ik de Ronde van Drenthe dankzij deze prijs op een heel andere manier ervaren. Ik ben er hartstikke blij mee.’’ Thierry van Groen was een van de deelnemers aan de toerversie. ,,De keien schijnen leuk te zijn, maar niet voor mij. Ik heb stiekem een stukje fietspad genomen’’, bekende hij. ,,Maar ik vond het een leuke tocht. Jammer van de wind, maar desondanks heb ik ervan genoten.’’

donderdag 3 juni 2010

geef u op voor onze nieuwsbrief twitter