Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Opwaardering Ronde van Drenthe naar Hors Categorie

Tijdens de meeting van het Management committee van de UCI is op 19 september in Bergen, Noorwegen de internationale wielerkalender 2018 vastgesteld.

UCI waardeert Ronde van Drenthe hogerop

Het Management Committee heeft de Profronde van Drenthe opgewaardeerd naar de Hors Categorie. Hier zijn wij erg enthousiast over. Dit betekent namelijk dat we ten opzichte van vorige edities van de Profronde veel meer ProTour ploegen deelnemen. Drenthe gaat kennis maken met in naam bekende en hoog geklasseerde renners.

Deze upgrade hebben wij vooral te danken aan de uitstekende organisatie van de vele voorgaande edities waarbij de veiligheid voor zowel renners, als toeschouwers en overige belanghebbenden als uitmuntend is beoordeeld. Sinds jaren krijgen wij hiervoor de hoogst haalbare beoordeling, zoals is vastgelegd in de rapportages van de (internationale) jury. Daarnaast past de datum in het tweede weekend van maart uitstekend in de internationale wielerkalender.

Een jarenlange wens van de Ronde vn drenthe gaat in vervulling

Een jarenlange wens is daarmee voor ons in vervulling gegaan. Wij zijn zeer vereerd met deze opwaardering. Wij begrijpen als geen ander dat de vrijwilligers hierin een essentiële bijdrage hebben geleverd. Zonder hen was dit niet gelukt. De vrijwilligers mogen de status van Hors Categorie zien als compliment van de UCI voor hun werk.

De Ronde van Drenthe werd altijd op zaterdag verreden, maar met ingang van 2018 zal dit op zondag 11 maart zijn. De start en finish van de Ronde van Drenthe waren in het verleden in Hoogeveen maar in 2018 zal de start plaatsvinden in Emmen, de finish blijft in Hoogeveen. Naast de profronde zal op dezelfde dag, 11 maart 2018, ook de Women’s World Tour (voor vrouwen) worden verreden.

Een afvaardiging van de Ronde van Drenthe zal maandag 25 september om 08.50 uur op Vliegveld Groningen-Eelde Airport vanuit Bergen terugkeren met meer informatie die wij graag op een feestelijke manier willen delen.

Ook intressant voor de sponsoren

Ook voor de sponsoren is deze opwaardering een belangrijke opsteker. Zowel als dank voor hun ondersteuning tot nu toe, als ook voor de toekomstige inzet. Wij verwachten dat deze opwaardering naar de Hors Categorie veel promotie en publiciteit met zich mee gaat brengen.

De Rondes worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe, Drentse gemeenten en ongeveer 200 (sub)sponsoren.

RTV Drenthe en NOS doen verslag op de TV en mediasponsor is het Dagblad van het Noorden.

Wij zien dit als een prachtige stap naar het 60-jarige jubileum van de Ronde van Drenthe in 2019.