Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Op zaterdag 10 maart wordt de Toerversie Ronde van Drenthe verreden

De start is bij Theater De Tamboer in Hoogeveen. U kunt zich melden bij de balie van de daginschrijving. Ingang Tamboer aan de achterkant/Markt zijde. Voor auto’s is er ruime, gratis parkeergelegenheid bij Markt 3 in Hoogeveen (tot 17 uur), Mauritsplein of bij het Alfa college, Voltastraat 33 in Hoogeveen. De deelnemers aan de handbike kunnen hun auto parkeren achter het Compagniehuis, Herman Bavinckstraat, in Hoogeveen.

U kunt starten tussen 7:45 uur en 9:00 uur voor de toerversie van 65, 90 en 120 km. Vanaf 7:30 uur kunt u uw startnummer ophalen bij de balie van de voorinschrijving. De handbike, kidstour en e-bike start tussen 9:00-9:30 uur. Hiervoor is een speciale balie ingericht. De start is vanuit De Tamboer aan de voorkant/Hoofdstraat. Uw fiets mag mee De Tamboer in.

Bij de start zal een team van Tweewielers Luppes & Co aanwezig zijn om een laatste reparatie te verrichten.

Op deze dag wordt ’s middags een KNWU Masters wedstrijd verreden. Start om 12:45 uur bij de Tamboer. Op een aantal plaatsen kruist deze wedstrijd de route van de Toerversie. Het kan dus voorkomen dat u even moet stoppen i.v.m. passage van de wielerwedstrijd.

De routes van alle tochten zijn beschikbaar via de site
www.rondevandrenthe.nl/programma. De routes zijn ook in gpx-bestand beschikbaar.

Bij de start en finish in de Tamboer en bij de eerste controlepost, bovenop de VAM berg, is er verzorging. Voor de 120 km. is er een verzorgingspost bij cafe restaurant De Haven in Schoonoord. Hier worden tegen fietsvriendelijke prijzen consumpties aangeboden. Let op dat de controle bij de finish sluit om 14:30 uur. Na de toer is er douchegelegenheid in Het Activum op het Bentinckspark in Hoogeveen. Bij terugkomst bij de Tamboer is er een parc fermé ingericht waar u uw fiets kunt stallen tot 14:30 uur.

Voor pechgevallen rijdt er tijdens de toer een auto rond van Tweewielers Luppes & Co. (tel 06-30454659 of 06-10519109).

Wij wijzen u er op dat het dragen van een valhelm verplicht is bij de toerversie en dat u zich dient te houden aan de verkeersregels.

Een deel van de opbrengst van de toerversie wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar zijn dat de oncologieafdelingen van drentse ziekenhuizen en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen. Bij de start zal er ook nog een collectebus staan voor een vrije gift aan de goede doelen.

Als deelnemer aan de toerversie doet u ook automatisch mee aan de verloting van de Ronde van Drenthe. Via uw rugnummer maakt u kans op een van de prachtige prijzen die hiermee te winnen zijn. De winnende nummers worden na de trekking op de site vermeld.


Wij zien u graag aan de start verschijnen.