Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

 

  

NIEUWSBRIEF oktober/november 2023 met een terugblik op ons 60 jaar jubileum

Mediasponsors: RTV-Drenthe, NOS, Eurosport, NEP, Heli Holland, Dagblad van het Noorden, Hoogeveensche Courant.

 

Geen profronde in 2024                  

Het bestuur van de Ronde van Drenthe heeft, na veel overleg met provincie – gemeenten – sponsoren, maar vooral met de medewerkers van de Ronde van Drenthe, een drastisch besluit moeten nemen om in 2024 de mannenronde op slot te zetten wat ons veel pijn heeft gedaan.

Albert Achterhes, oprichter van de Ronde van Drenthe in 1960, heeft altijd aangegeven doe zo lang mogelijk door, ga niet bij de pakken neerzitten maar kiek noar veurn en dat gaan we proberen met onze medewerkers, al was het voor ieder een klap. Nu kwam bij velen het Ronde van Drenthe gevoel weer naar boven waar wij als bestuur heel dankbaar voor zijn.

De gezamenlijke schouders er onder. Het samen is weer terug.

We gaan er in 2024 voor. Dank aan onze vrijwilligers waar nu  nog meer aan aandacht aan geschonken zal moeten worden. Zij staan voor onze fietsprovincie.

 

Dank aan het vele meeleven dat wij nu ontvangen. We merken nu hoe de Ronde van Drenthe leeft in binnen- en buitenland.

 

De planning voor 2024. Zaterdag 9 maart Drentse 8 van Westerveld. De gemeente Westerveld heeft ons gevraagd het 15 jarig jubileum van de Drentse 8 van Westerveld over te doen naar aanleiding van de afgelasting door de sneeuwval in 2023. Daar gaan we voor en we koppelen hier het 25 jarig jubileum van het dameswielrennen in Drenthe aan vast. Zo hopen we toch een verlaat feestgevoel naar boven te halen op zondag 10 maart met de Women’s WorldTour Ronde van Drenthe.

De keienkoers met de vernieuwde VAMberg zal weer echt een feest moeten worden. Aan de medewerkers van de Ronde van Drenthe zal het niet liggen. We zien graag het samenspel van de organisatie-provincie-gemeenten-politie-sponsoren-begunstigers-medische diensten-media en publiek tegemoet.

 

Ook zal er extra aandacht aan de toerversie worden besteed. De laatste jaren hebben we gemerkt dat de uitbreiding met handbikes zeer succesvol is geweest.

 

Parkoers

Het parkoers hebben we zowel bij de Drentse 8 als bij de Women’s WorldTour zoveel mogelijk aangepast voor wat betreft beveiliging en stikstof. Drenthe heeft veel natuurgebieden waar we juist de routes  langs hadden rijden. We moeten toch ook denken aan de mooie beelden die wereldwijd te zien zijn bij de Ronde van Drenthe op TV. Drenthe de fietsprovincie waar we zo trots op zijn met z’n allen. De provincie Drenthe die er alles aan doet om de prachtige beelden van de Ronde van Drenthe te laten zien aan de gehele wereld. We krijgen veel reacties uit de wereld o.a. New York, Australië en geheel Europa niet te vergeten.

 

Prijzen

De Ronde van Drenthe heeft de keienprijs waar sommige rensters of renners na vele jaren een straatje van kunnen leggen o.a. de bondscoach bij de dames Loes Gunnewijk, echt een keienstoemper.

De VAMBERG, we moeten trots zijn op onze berg.

De gezamenlijke sprintprijs die vele jaren door de gemeente Emmen geschonken is , meest actieve renster gemeente Hoogeveen en niet te vergeten de jongerenprijs (verplichting UCI) en zelfs de Rode lantaarn voor de laatst aankomende renster met zelfs een keer surplace voor de finishlijn.

De Ronde van Drenthe staat bekend om de extra mooie prijzen in natura.

De winnaars die ons alle lof toezwaaien zoals Lorena Wiebes die direct na haar overwinning van het EK appte: ik kijk alweer uit naar de Ronde van Drenthe. Veel toppers uit binnen- en buitenland houden nog steeds in de jaren contact en zien we graag elk jaar met hun familie en vrienden verschijnen. Het zal voor ons wennen zijn aan de mannenkant waar je een prachtband mee hebt opgebouwd. Dit is voor eenieder zuur maar hopen op een nieuwe sportieve wereld in de toekomst die ook in Drenthe uit de voeten kan. Misschien dat we meer aandacht aan onze bestaande wedstrijden kunnen schenken. Dat hier nu naar gestreefd wordt, merken we al door de vele reacties die we mogen krijgen.     

 

Feestelijke instuif

Vrijdag 1 december is de feestelijke instuif voor onze medewerkers van ons 60 jarig bestaan in het Gemeentehuis van Hoogeveen. Van de gemeente Hoogeveen ondervinden we veel steun.

Dit jaar met een klein zuurtje en volgend jaar hopen we met een jubel.  We zullen afspreken dat we er SAMEN voor gaan.

 

We wensen allen een prettige Sinterklaastijd en hopen voor de kerst met meer goed nieuws te komen met betrekking tot de nieuwe startplaats van de Women’s WorldTour en de te verrijden prijzen.

 

 

Vriendelijke sportgroeten

Tot december 2023

Namens het bestuur Ronde van Drenthe

 

Voorzitter/p.r.

Femmy van Issum-Achterhes

Tel. 0653738808