Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

 

NIEUWSBRIEF sept/okt 2019

Mediasponsor: Dagblad van het Noorden

De rondes werd gesteund door de Provincie Drenthe, 11 gemeenten  Hoogeveen, Emmen, De Wolden, Westerveld , Midden-Drenthe, Borger-Odoorn,  AA en Hunze, Tynaarlo, Coevorden, Noordenveld, Meppel.

Sponsoren, begunstigers, politie en een fantastisch korps van ± 500 vrijwilligers.

 

September een maand van onzekerheid en spanningen.

Andere jaren werd de internationale wielerkalender met de Wereldkampioenschappen bekend gemaakt. Dus reisden we af naar Harrogate Engeland. In verband met de hoge kosten van de hotels daar, dat heb je met dergelijke grote evenementen, zijn we voor 3 dagen gegaan.

We hadden een uitnodiging van de UCI voor de wedstrijd van dinsdag maar zij n pas op donderdag gegaan. Voor het mooie weer hoef je daar niet naar toe, regen, regen, regen. We hadden beter laarzen mee kunnen nemen.

Prachtige wedstrijden en veel contacten gehad, mooie winnaars alleen de wijze waarop hoe Nils Eekhoff van het podium afgehouden is. Als je een dergelijke beslissing neemt doe je dat op het moment als een renner in de fout gaat maar laat hem geen 100 kilometer doorrijden. Van de Italianen niet te spreken. Niet erg fair om op deze manier goud te nemen. Ons hotel stond schuin tegenover waar de Nederlandse kolonie gehuisvest was en ’s avonds hebben we nog even de renner Eekhoff en onze Drentse die bij de dames derde werd een hart onder de riem gestoken.

Met het congres van de UCI had de president een meningsverschil met de diverse teams. Gevolg hiervan was dat er geen definitieve wedstrijdkalender gepubliceerd werd. Die is er nu wel. De  wedstrijdklasse Hors Categorie, waarin wij de laatste twee jaren hebben gereden, is vervallen en is weer klasse 1.1 geworden. In deze klasse kunnen zowel de Protour teams zoals Jumbo Visma, Lotto, etc. de Procontinentale (100% profs) en de continentale teams (semi)(profs) aan deelnemen.  In 2019 had de Ronde van Drenthe 2 Protourteams, CCC en Trek Segafredo., 16 procontinentale teams aangevuld met 6 Nederlandse Continentale teams aan de start. In de 1.1 klasse kunnen teams uit de boven genoemde teams starten.

We hebben altijd een goed rennersveld aan de start gehad en als we het van de teams horen zal dit zo blijven. Andere organisaties hebben wel eens moeite om een dergelijk rennersveld aan de start te krijgen. De Ronde van Drenthe heeft een goede naam en uitstraling bij de teams.

Voor wat betreft de klasse indeling heeft de UCI aangegeven dat we in 2021 weer de Proserie wedstrijd mogen aanvragen (of we dat doen?)

Bij de dames hebben we de Women’s WorldTour status behouden en voor de Drentse 8 van Westerveld gaan we bekijken of we voor de editie van 2021 deze twee wedstrijden nog dichter qua status op elkaar kunnen krijgen.

Al met al wordt er hard aan gewerkt naar de 60ste Ronde van Drenthe nu we het 60ste jaar achter ons hebben gelaten. Wel hebben we gemerkt dat we een heel ander tijdperk ingaan en bekijken het van jaar tot jaar.

SPONSORING

Voor de eerste keer gaan alle gemeenten de schouders eronder zetten samen met de provincie Drenthe. We willen toch de fietsprovincie zijn, ook gaat de Ronde van  Drenthe samenwerken met Terug naar Westerbork. Volgend jaar wordt het de Bevrijdingsronde van Drenthe. Dit is door de UCI aangenomen. In de UCIkalender op vrijdag 13 maart (als er wat te organiseren of te vieren was, we hebben nog nooit van de datum 13de last gehad. Hopende dat dat zo blijft. De Drentse 8 van Westerveld met start en finish in Dwingeloo op een vernieuwd parkoers en 2 keer de Col du VAM. Zaterdag breedtesport en natuurlijk over de Col du VAM en ’s middags voorstellen van  rensters en renners en ontvangst jury, pers, UCIgasten en andere.

Zondag 15 maart 

Start voor de eerste keer uit het centrum van Assen met ook een vernieuwd parkoers met veel stukken van de vorige parkoersen er in. De dames starten om 10.45  en zullen 3 keer de Col du VAM nemen waaronder het Schapenpad wat nu is aangepast. Met dank aan de provincie. De profs nemen hetzelfde parkoers maar wel een extra lus in en rondom Emmen en starten om 11.59 uur. Ook de profs nemen de col du VAM 3 maal.

Veiligheid

Met de vele strenge regels is het nog harder werken. Parkoersen zijn naar de gemeenten gestuurd en worden volgende week door de consul gekeurd.

Postenplan wordt nog deze week nog 1 keer gereden en daarna ook opgestuurd.

Veiligheidsrapport en verkeersplan wordt hard aan gewerkt en het bureau STN is hiervoor ingeschakeld.

Vergaderingen

De vergaderingen zijn in volle gang. Alle commissies komen volgende week weer bij elkaar met dank aan Sport Drenthe voor de ruimte. Ook de Raad van Advies komt bijeen.

Planning

Loopt goed op schema nu er meer bekend is van de UCI en kunnen we verder. We wachten nog wel op nadere regels van de UCI, waarvan ook de teams deel uitmaken. Van verschillende partijen is er een protest. De teams zijn niet tevreden over de nieuwe regels, sturen ons mailtjes en naar de UCI.. Wij wachten af. We kregen een telefoontje van een toprenster met de woorden: Femmy het komt goed. Dat doet je toch goed. Ook uit het buitenland komen er leuke reactie van de teams. Samen de schouders eronder en dan zal het wel goed komen.

Sponsorberichten

Alescon is overgenomen door Stark en is nu sponsor van de Ronde van Drenthe en zal onze post verzorgen.                                                                                                                              

De Jonge internationale berging en transport   

Roelofs wegenbouw

Horeca Wijkcentrum Krakeel

Uniek keukencentrum

Allen hartelijk welkom in de Ronde van Drenthe familie.

Bestuur en commissiewisseling

Edwin Dunning heeft na vele jaren het stokje gewisseld met Dennis Meekhof. Edwin komt in de commissie met werkzaamheden m.b.t. wagenpark – verzekeringen – inschrijvingen toerversie.

Dennis Meekhof zal het wagenpark voor zijn rekening nemen in het Technisch Commissie bestuur.

Evert Everts reclamekaravaan – garages heeft aangegeven ook een stapje terug te willen doen.

Raymond de Witte zal deze taken op zich nemen voor het Technisch Commissie bestuur.

Allen heel hartelijk dank voor jullie steun en veel succes.

Samen staan we sterk.

Actie Drentse ziekenhuizen en kinderziekenhuis Beatrix.

Deze actie is in volle gang en we hopen op uw aller medewerking. Uw steun is hard nodig, wij hebben de ziekenhuizen nodig.

Wisseling

We hebben na vele jaren trouwe samenwerking afscheid moeten nemen van een paar mensen. Veel dank, jullie hebben je steentje bij gedragen voor de Ronde van Drenthe die er nu staat. Dank voor alles.

Wij begroeten ook de nieuwkomers. We hopen dat jullie met net zoveel plezier in de Ronde van Drenthefamilie mogen begroeten.

Medewerkersavond

De jaarlijkse medewerkersavond wordt gehouden op vrijdag 29 november in het gemeentehuis van Hoogeveen. De avond begint om 19.00 uur voor een buffet en een gezellige avond met muziek wordt gezorgd.

Het bestuur begroet u graag. Hierbij nodigen wij jullie uit voor deze avond.

Wensen

Wij wensen u als u iets te vieren heeft dan wensen wij u veel plezier en veel succes.

Zieken beterschap en veel sterkte.

Heeft u een verlies te betreuren in uw naaste omgeving dan wensen wij u veel sterkte en tonen ons medeleven.

Vrijwilligers Ronde van Drenthe

We hopen dat onze gezamenlijke schouders het weer gaan doen. Allen veel plezier toegewenst en we weten: de lente begint met de Ronde van Drenthe.

 

Tot de volgende Nieuwsbrief in November.

 

Namens het bestuur

Femmy van Issum

Voorzitter/p.r.