Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwsbrief juni/juli 2021

    

 

  NIEUWSBRIEF juni/juli 2021

Mediasponsors: RTV-Drenthe, NOS, NEP, Heli Holland,  Eurosport, Dagblad van het Noorden, Hoogeveensche Courant, Westervelder

De rondes worden gesteund door de Provincie Drenthe, Drentse gemeenten, sponsoren, begunstigers en vrijwilligers.

 

Coronatijd

Het licht staat nog steeds op groen, al is het op het ogenblik donkergroen licht. We hopen dat dit zo blijft, maar dan wel de donkergroene kleur. Ronde van Drenthe, 16 maanden in Coronatijd en achter de schermen wordt hard gewerkt want er wacht nog veel werk in onzekerheid. Maar één lichtpuntje: de gezamenlijke schouders worden hoe langer hoe sterker merken we. Ieder heeft er weer zin in. De rensters en renners over de beruchte keien te zien stoempen, de VAMBERG lonkt en de nieuwe muur van Emmen trekt natuurlijk ook. De hotels steunen ons waar ze kunnen. Het is hartverwarmend.

 

Voor de Women’s WorldTour is de Ronde van Drenthe de laatste wedstrijd en zal de UCI de wereldtruien uitreiken van de competitie 2021. Enkele toppers appen al hierover. Hier zit een feestelijk tintje aan. Anna van der Breggen heeft nu de trui stevig om de schouders na de zoveelste overwinningen in de Women’s WorldTour, maar er komen nog een paar mooie wedstrijden onder andere Parijs Roubaix en de Ronde van Drenthe in oktober. Het seizoen is niet ten einde met het WK in september maar gaat voor de dames en profs door tot en met ons weekend.

 

PROGRAMMA Wielerweekend Ronde van Drenthe.

Vanaf 20 en 21 oktober 2021 aankomst van teams bij de hotels.

22 oktober 2021: Drentse 8 van Westerveld start en finish Dwingeloo

23 oktober 2021: Women’s WorldTour start Assen en Finish in Hoogeveen

24 oktober 2021: Albert Achterhes Profronde van Drenthe start Assen en finish Hoogeveen                  

                             

Extra tintje Toer

23 en 24 oktober 2021 de …….Toer en Handbike breedtesport waar op zondag 24 oktober 2021 een extra tintje aan wordt gegeven om naast de bestaande afstanden een uitdaging toe te voegen, 160 kilometer damesparkoers en het 200 kilometer profparkoers te laten verrijden met als extra voor de voorinschrijvers een mountainbike te winnen. Inschrijving is mogelijk tot en met 6 oktober 2021. U dingt dan mee voor mooie prijzen o.a. een mountainbike.

 

De Women’s WorldTour en de Toer krijgen net als de Albert Achterhes Profronde ook een naam. De naam van de nieuwe sponsor wordt na de vakantie in september gelanceerd.

De vergaderingen vinden weer in kleine groepjes plaats en iedereen is blij elkaar weer te kunnen begroeten. Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is nu gebleken. Enkele mensen komen niet meer terug. Wij wensen vanaf deze kant de families veel sterkte toe en hopen elkaar niet uit het oog te verliezen. Wij wensen de familie Regtop veel sterkte toe met het verlies van Luuk. Luuk was een fijn jurylid, we zullen hem missen.

De Ronde van Drenthefamilie is weer uitgebreid en verwelkomt de nieuwe sponsor Luxe Buffet & Live Cooking HAPPY GRILL uit Pesse gemeente Hoogeveen en Hotel De Woudzoom Spier in de Gemeente Midden-Drenthe. Hartelijk welkom en we hopen op een prettige samenwerking. Ook is uit de gemeente Borger-Odoorn hotel De Oringer Marke weer net als andere jaren aangeschoven.

Op naar oktober

Laten we allen zoveel mogelijk voorzichtig zijn, ons laten vaccineren dan kan onze 60 jarige Ronde van Drenthe zich op gaan maken voor de 58ste Ronde van Drenthe met een speciaal tintje en kunnen we ons op maken voor een feestje van onze 60ste Ronde van Drenthe in 2023 maar dan moet het nu wel doorgaan anders duurt het nog een jaar langer.

 

Nieuw onderkomen Ronde van Drenthe Permanence MFC De Magneet.

Vele jaren was de permanence vanuit het Gemeentehuis of theater De Tamboer. Nu met de  verplaatsing van maart naar oktober waren er problemen. In het gemeentehuis van Hoogeveen vindt al jaren het Schaaktournooi plaats en de Tamboer heeft door de Coronatijd andere evenementen. Maar Hoogeveen is van alle markten thuis en we kregen een uitnodiging van Multi Functioneel Centrum De Magneet die ook van alle markten thuis is. Een hele goede oplossing met fijne  medewerking. Hier vinden de jury- en ploegleidersvergaderingen plaats en worden de rugnummers uitgereikt. Hier is zelfs een aparte opgang voor de pers met een rustige werkvloer. De ploegenvoorstelling vindt hier plaats en voor de toerrenners is het ook luxe met alles erop en eraan.  Ook de organisatie en vele vrijwilligers hebben hier een plekje. De naam zegt het immers al:  Multi Functioneel Centrum.

Als u nog op vakantie gaat een prettige vakantie toegewenst en kom gezond weer terug. Wanneer u van vakantie terug bent hopen we u zo spoedig mogelijk weer te ontmoeten.

De volgende Nieuwsbrief verschijnt in september. Tot horens of tot ziens.

 

Met vriendelijke sportgroeten

Namens het bestuur.

Femmy van Issum

Voorzitter/p.r.

Email: rondevandrenthe@home.nl

Tel. 0653738808