Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwsbrief februari 2016

Ronde van Drenthe in de finishstraat

Sponsoravond februari was een groot succes. Zelfs om half acht was het al bekend dat het druk zou worden. Het liep direct storm. Er stonden honderacht kopjes klaar maar er waren ook zo’n 10 afmeldingen. Wat schets onze verbazing? Er kwamen nog spontaan sponsors  bij zodat toch alle kopjes gebruikt werden.

Directeur Harry van der Stouwe van de firma Pet beet het spits af en gaf het stokje hoofdsponsorschap door aan Energiewacht.

Femmy van Issum gaf in vogelvlucht de Ronde van Drenthe weer over het seizoen 2015/2016.   

Tot slot kreeg zij een enorm boeket rozen voor 25 jaar Ronde van Drenthe P.R.. die nog steeds groeit en bloeit.

Tenslotte bedankte ze iedereen voor de grote steun die zij de afgelopen tijd heeft  gehad

Burgemeester Karel Loohuis, gemeente Hoogeveen, had een boeiende speech en riep eenieder op voor steun aan de ronde van Drenthe. Wie in Nederland heeft een Women’s World Tour? Daar kan Drenthe trots op zijn. Laat ons dit zo houden, met z’n allen de schouders eronder.

Karin Mulder van TVDrenthe nam nu het stokje over en flitterde door de avond op professionele wijze.

Zo kwam Frits Alberts van Borger-Odoorn, keien prijs even in beeld en wethouder Homme Geertsma nam van de gelegenheid gebruik en maakte bekend dat de start- en finishplaats Drentse Acht van Westerveld kon rekenen op € 5.000 en dat dit ook voor 2017 gold. Een prachtig initiatief.

Dotsolutions lanceerde de nieuwe app voor de Ronde van Drenthe waar direct veel reactie op kwamen.

Daarna werd Gert Jan Bosman, die het cross seizoen beeindigd had, in  beeld gebracht en hij had echt zin in de ronde van Drenthe, de keien lachten hem toe, aldus zijn ploegleider, Han Vaanhold van Piels, die ook al vele jaren de sponsoravond van de Ronde van Drenthe bezoekt.  Jo Piels en de ronde van Drenthe werken al jaren samen maar liet hij weten dat de presentatie van het team er aan komt. Wij verwachten jullie in het Limburgse waar Jo Piels een prachtig hotel heeft, de Witte Hoeve in Venray.

De Ronde van Drenthe heeft een vriendschappelijke band met vele teams, renners, rensters en organisaties. Zo draait de ronde beter. Net als de 500 vrijwilligers de schouders er onder zetten, dan hou je het het langste vol. Ook de burgemeester Loohuis had hiervoor gepleit.

Het officiele moment, contract tekenen, Energiewacht Marco Meijer en Femmy van Issum konden het goed vinden en zetten zonder blikken of blozen de handtekeningen. Reactie van Karin Mulder: voor 1 jaar? Marco Meijer merkte op: en voor 2 jaar optie. Ronde van Drenthe hoopt op een fijne voortzetting en  er was weer een stukje schouder er bij. Energiewacht neemt het stokje over van Hoogeveensche Courant Pet die al 20 jaar sponsor waren van de Ronde van Drenthe. Vanaf deze kant hartelijk dank. Ronde van Drenthe zal het niet vergeten en  Energiewacht hartelijk welkom bij de Ronde van Drenthe en hoopt op dezelfde wijze als de voorgangers samen de schouders er onder te zetten. De Ronde van Drenthe die de afgelopen jaren grote ogen scoorde  bij de UCI.

De Energiewacht  profronde van Drenthe heeft moeten schrappen omdat veel teams graag wilden starten. Ronde van Drenthe heeft 23 teams toegelaten, (184 renners).
De Women’s World tour wordt warm ontvangen door Provincie, gemeente Hoogeveen en Novilon. Drenthe doet wat met je is uitgekomen 22 teams (132 rensters).

Dit in verband met de Drentse 8 van Westerveld die dit jaar niet op donderdag maar op zondag start en de eerste wedstrijd is van de topcompetitie en nog 10 damesteams meerijden zodat we 32 teams hebben totaal 192 rensters.

Garage Wemmenhove Zuidwolde, nieuwe sponsor, bood Femmy van Issum de sleutel aan van de Peugeot die zij de maanden februari, maart, april mag gebruiken.  ’s Middags kwam er een mail dat de KOMAS weer garant staat voor de brandstof gedurende de gehele voorbereiding en de koers.

Het wagenpark wordt nu samengesteld voor de drie wedstrijden door Wemmenhove, Terwolde, Auto Palace, Richard Thalen, Woltinge, Brink, Broekhuis Meppel, Heuvelman, Stolk, Bovenkamp, Simonides, Vredenburg, Ruma, Toyota, Taxi Jans, Tigelaar en Fokker. Connexxion moet nog benaderd worden.

Restaurant Heinrig wordt 12 maart het punt voor Politie, Medische Diensten, Organisatie, motorclub, beveiliging, NOS/TVDrenthe. Deli XL zorgt voor de aanlevering van producten.

Ronde van Drenthe, Alfa College en Tamboer zullen samen de schouders er onder zetten.                                       

Alfa College: missen en mister voor de koersen, geluidswagen. Dus om het Alfacollege kun je op 11, 12 en 13 maart niet heen  De samenwerking is al prima, zowel bij de leerlingen als bij de docenten.

De avond werd ingezet met een heerlijke kop koffie (Fa. Pet) en de overheerlijke petit four van het Alfa College en later bij het Hunebedbier via de fa. Dikkers, de heerlijke salades van het Alfa college. Dit gaat ook vast goed met het rensters en renners buffet bij de Tamboer dus kan de Gemeente Hoogeveen en de ronde van Drenthe gerust zijn. Natuurlijk kwamen de bitterballen van de fa. Beckers, die door Brasserie van Regteren werden aangeleverd voorbij. De pracht locatie van Pet was natuurlijk weer de ideale plaats en dat vond Gert Jakobs ook die de gasten kostelijk vermaakte met zijn verhalen. In het laatst nam hij de microfoon over van Karin Mulder die dit lachend accepteerde. Een ieder ging goedgemutst weer naar huis met natuurlijk stroopwafels waar de ronde van Drenthe, evenals de bitterballen bekend voor staat.

Actie: Daarvoor gaf Karin graag de microfoon over aan mevrouw Baijens Beatrixkinderziekenhuis UMCG die ons meenam  in de ernstig zieke kindjes en waar iedere steun welkom is net als in de Drentse ziekenhuizen. De actie Ronde van Drenthe handdoeken is een succes en vanaf nu zijn het gevulde ronde van Drenthe washandjes. Femmy vroeg de aanwezigen voor hun steun en na deze avond was alles dat was meegenomen op. Wees gerust! In de maand februari worden er nog vele gevuld. Wilhelmina ziekenhuis Assen heeft aangegeven graag een crosstrainer te willen, Ziekenhuis Bethesda wil graag de behandelhuiskamer wat opfleuren en spellen  zouden er welkom zijn  voor afleiding voor de patienten. Van het Beatrixkinderziekenhuis ontvangen we nog hun wensen.

Koffie en fietse uit Assen bood spontaan een kinderfietsje aan waar we bij de finish iets speciaals mee willen doen. Zijn aan het kijken hoe in te vullen    

Dutch View levert via NOS materialen en is van naam veranderd en heet nu NEP maar dan wel op z’n Amerikaans, dus niet in het Nederlands nep. Dinsdag 2 februari hebben ze de finishplaats geinspecteerd en mevrouw Karin Luppes aan de Alteveerstraat stelt het balkon weer beschikbaar en TVM draagt ook het steentje bij voor de grote schotel. Dus live TV is weer verzekerd ook mede door de provincie, gemeente Hoogeveen, NOS en RTVDrenthe.
BRS heeft de rugnummers besteld en deze maand moeten die door de vrijwilligersgroep nog verwerkt worden evenals 700 washandjes, wijn, chocolade rozijntjes en stroopwafels. Alle steun is welkom, graag even een belletje.

Teams zijn allen binnen zowel bij de dames als de heren.

Rekeningen komen al  binnen en we hopen dan ook dat onze rekeningen goed aankomen zodat we ook  aan onze verplichtingen kunnen voldoen.   

De toerinschrijving is gestart en loopt al aardig. Sport Drenthe heeft Op Fietse op de rit staan. Voor het eerst zullen ook de handbikers van start kunnen gaan. De inschrijving zal deze week van start gaan zie website ronde van Drenthe en Sport Drenthe.

Ook zullen deze week de uitnodigingen de deur uit gaan voor de gasten en hopen voor de volgende Nieuwsbrief vele terug te ontvangen.    
Alfa college techniek zijn met de finishborden begonnen.

De busroutes voor gasten zijn  bij Lanting reizen besproken en enkele worden al voor gereden. De motorclub en verkeersregelaars halen hun elearning.

De Volgerscursus door Internationaal jurylid Miriam van Es werd druk bezocht en de lunch in de Magneet, aangeboden door Alescon en Beckers, werd gretig gebruik van gemaakt en ook daar werd aan de actie gedacht.

Technische gidsen worden gedrukt bij Pet.   

Hotels krijgen deze week de bevestigingsstaatjes.

Nog uit te voeren acties:

8 februari    Kopvrouwenoverleg
10 februari    Bestuur en commissievergadering
11 februari     laatste politieinstructieavond Gemeentehuis Hoogeveen
22 februari    19.00 uur Gemeentehuis algehele bijeenkomst
24 februari    Fotosessie missen en mister
25 februari    Rugnummerploeg Heffiq
26 februari    Overleg motorclub organisatie en politie
28 februari    09.00 uur Tamboer Voorrijden koersen
29 februari    19.00 uur Gemeentehuis algehele bijeenkomst voor diegenen die niet op 22  februari kunnen zijn .
8 maart    15.00 uur Persconferentie Gemeentehuis Hoogeveen Trouwzaal
9 maart    Heffiq inpakgroep
11 maart    Ploegenvoorstelling plus fotoshoot media  Tamboer van 17.00 tot en met 20.00 uur      
12 maart    07.00 uur toerversie
        08.45 uur handbike
        09.00 uur op fietse
        11.30 uur start Internationale Women’s World tour
12.30 uur start Internationale Energiewacht profronde van Drenthe    

13 maart:
08.00 uur toer Westervelds mooiste
09.00 uur kleine toer Westerveld mooiste
13.30 uur Topcompetitie Internationale Drentse 8 van Westerveld