Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwsbrief BRS Reclame Toerversie Ronde van Drenthe 11 maart 2017

Nog een paar dagen en dan wordt op zaterdag 11 maart de Toerversie Ronde van Drenthe verreden.

Zoals in de bevestigingsmail is aangegeven ontvangt u ’s ochtends bij de start bij Theater De Tamboer in Hoogeveen uw startnummer. Ingang aan de achterkant/markt zijde. Voor auto’s is er ruime, gratis parkeergelegenheid bij het Alfa college, Voltastraat 33 in Hoogeveen. De deelnemers aan de handbike kunnen hun auto parkeren achter het Compagniehuis, Herman Bavinckstraat, in Hoogeveen.

Starttijden

U kunt starten tussen 7:45 uur en 8:45 uur voor de toerversie van 65, 90 en 120 km. Vanaf 7:30 uur kunt u uw startnummer ophalen bij de balie van de voorinschrijving. De handbike, kidstour en e-bike start tussen 9:00-9:30 uur. Hiervoor is een speciale balie ingericht. De start is vanuit De Tamboer aan de voorkant/Hoofdstraat. Uw fiets mag mee De Tamboer in. Bij de start zal een team van Tweewielers Luppes & Co aanwezig zijn om een laatste reparatie te verrichten.

Routes

Op deze dag worden ook de wielerwedstrijden Profronde van Drenthe voor heren en de Women's World Tour voor vrouwen verreden. Op een aantal plaatsen kruisen deze wedstrijden de route van de Toerversie. Het kan dus voorkomen dat u even moet stoppen i.v.m. passage van de wielerwedstrijd. In de route van de 120 km is de keientijdrit in Valthe opgenomen. Bij de verzorgingspost in Valthe ontvangt u een chip voor aan de fiets. Uw naam en chipnummer wordt genoteerd en u tekent hier een formulier voor ontvangst van de chip. De chip registreert automatisch de begin- en eindtijd van de keientijdrit. Direct na de keienstrook is er een post ingericht waar u de chip weer dient in te leveren. Kijk voor meer info over de keientijdrit op de website van www.valthegroningenvalthe.nl/informatie/Keientijdrit//. De routes van alle tochten zijn beschikbaar via de site www.rondevandrenthe.nl. De routes zijn ook in gpx-bestand beschikbaar.

Verzorging en veiligheid

Bij de start en finish in de Tamboer en bij de eerste controlepost, bovenop de VAM berg, is er verzorging. Voor de 120 km. is er een verzorgingspost in Valthe. Hier worden tegen fietsvriendelijke prijzen consumpties aangeboden. Let op dat de controle op de VAM-berg sluit om 11:00 uur en bij de finish om 14:30 uur. Na de toer is er douchegelegenheid in Het Activum op het Bentinckspark in Hoogeveen. Voor pechgevallen rijdt er tijdens de toer een auto rond van Tweewielers Luppes & Co. (tel 06-30454659). Wij wijzen u er op dat het dragen van een valhelm verplicht is en dat u zich dient te houden aan de verkeersregels.

Een deel van de opbrengst van de toerversie wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar zijn dat de oncologieafdelingen van drentse ziekenhuizen en het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen.Als deelnemer aan de toerversie doet u ook automatisch mee aan de verloting van de Ronde van Drenthe. Via uw rugnummer maakt u kans op een van de prachtige prijzen die hiermee te winnen zijn. De winnende nummers worden na de trekking op de site vermeld.

Voor verdere informatie over de toerversie verwijzen wij u naar de website van de Ronde van Drenthe, www.rondevandrenthe.nl.

Wij wensen u veel succes bij de voorbereiding en zien u graag op zaterdag 11 maart