Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuws oktober 2016 Ronde van Drenthe

Zomer- en herfstvakanties zijn voorbij en we hopen natuurlijk dat u allen een fijne en zonnige vakantie heeft gehad en gezond bent thuisgekomen en niet meer denkt aan de stressvolle files.
Voor de Ronde van Drenthe is het voor velen een doe periode geweest, dank daar voor,  die nu in volle vaart voortgezet moet worden.
Het monument Ronde van Drenthe gaat voor de toekomst
In de vergaderingen van bestuur, commissie en Raad van advies is besloten de toekomst tot 2019, 60 jaar ronde van Drenthe, uit te stippelen en in de jaren daarna ieder jaar bij te stellen. Er zijn al vele gesprekken geweest en er zullen nog velen volgen met provincie, gemeenten, UCI, KNWU en NTFU. Zoals u weet gaat de Ronde van Drenthe niet over 1 nacht ijs. De plannen die er liggen zijn tot nu toe onderbouwd.
Het bestuur denkt na over haar toekomst. Aan het bestuur zullen nieuwe mensen worden toegevoegd. Op alle fronten zal het dichtgetimmerd worden. De Ronde van Drenthe is van alle Drenten.  Vanaf 2018 zal er met de startplaats gerouleerd worden. Hiervoor zijn gesprekken gevoerd met gemeenten. Finishen blijven in Hoogeveen. 
 

Datum en start Ronde van Drenthe 2017

 
De data van het wielerweekend Ronde van Drenthe in 2017 is Vrijdag 10 maart met het volgende programma:
 

Vrijdag 10 maart 2017

 • In de Tamboer Voorstelling, plus buffet rensters / renners en gasten.
 • Juryvergaderingen / pers / rugnummers.
 • Ontvangst gasten.
 • Entertainment.

Zaterdag 11 maart:

 • Toer / handbike / scholen / e-bike.
 • Start wandeltocht
 • BMX / jeugd / kleuters loopfietsjes.
 • Start Women’s World tour Hoogeveen / route door Provincie Drenthe, finish Hoogeveen.
 • Start profs / route door Provincie Drenthe, finish Hoogeveen.
 • Finish BMX Hoogeveen.   
 • Diverse activiteiten die u in de volgende Nieuwsbrieven zult tegenkomen.
Op deze dag gaat de Ronde van Drenthe voor gezonde voeding.
 

Zondag 12 maart:

 
 • Toer of dit ook voor andere categorieën geldt ziet u in volgende Nieuwsbrieven..
 • Drentse 8 van Westerveld voor dames.

                           
Gewijzigde routes


De routes worden alle aangepast. Hiermee bedoelen we de toer, handbikes, scholen, Women’s World tour, profs en de Drentse 8 van Westerveld. Vooral de routes in de gemeenten Emmen, Aa en Hunze, Westerveld, maar ook in Hoogeveen worden gewijzigd.
Onze dank gaat uit naar de politie, de motorclub en de gemeenten voor het meedenken.
In Drenthe doen we het immers samen. Onze leus: de gezamenlijke schouders doen het, overleeft al vele jaren. We hopen dat dit in de toekomst ook zo blijft. De wereld is zo aan het veranderen.
Toet en Bloaslust 25 jaar
Vanaf deze plaats wensen we Toet en Bloaslust, een van onze huisorkesten, na hun 25jarig jubileumfeest, wat heel gezellig was in Carnavalssfeer, nog zo’n prettige 25 jaar toe.
Seminar UCI
Begin december vindt een seminar van de UCI plaats voor de Women’s World tour waar de ronde van Drenthe al jaren acte de presence geeft. Dit jaar zullen 2 bestuursleden afreizen naar Mallorca (Jan van Oorschot/Huub van Issum).


Ploegenvoorstelling
 

Op vrijdag 10 maart 2017 wordt tijdens de voorstelling in de Tamboer voor de teams een buffet aangeboden door de gemeente Hoogeveen. De Ronde van Drenthe wordt door het Alfa college opleidingen Horeca en gastdames gefaciliteerd. Vorig jaar werden de dames eerst uitgenodigd en dan de profs. In 2017 wordt het een gezamenlijke happening met gasten, dit in verband met de voorbereidingen voor 11 maart voor de teams. 
Extra activiteiten Hoogeveen, Emmen en Valthe
Er zijn plannen in een ver gevorderd stadium om in Hoogeveen Koopavond en sportverenigingen te betrekken bij de vrijdagavond en op zaterdag bij het randgebeuren.
Ook in Emmen worden plannen gesmeed om zaterdag 11 maart een bruisend geheel tijdens de Ronde van Drenthe te laten worden. Zowel in Hoogeveen als Emmen zal de BMX Klazienaveen acte de presence geven en wordt gekeken naar meer activiteiten. Ook met het comité Valthe wordt gesproken.
 

Gezonde voeding

 
De Ronde van Drenthe gaat in het wielerweekend voor sportief en gezondheid. Gezonde voeding en sportiviteit gaan natuurlijk samen.
Het Activum
Met de komst van de multifunctionele sporthal Het Activum wordt de faciliteit uitgebreid voor  de  opvang/douche/kleedgelegenheid van de rensters en renners. Onze complimenten en felicitaties voor de gemeente Hoogeveen voor deze prachtige locatie voor eenieder.


Data om te onthouden

 
 • 18 november vindt ’s middags de sponsorexcursie plaats naar Heli Holland in Emmercompascuum en Food Basics in Aalden met de sponsorbus van Lanting Reizen Hoogeveen.
 • 2 december medewerkersavond in het Gemeentehuis Hoogeveen. Hierbij krijgen we weer veel medewerking van onze sponsoren.
 • 28 januari 2017 Volgerscursus KNWU door Internationale jury. Volgers zet deze datum in uw agenda. Wij rekenen op uw medewerking.
 • 30 januari 2017 Sponsoravond. Sponsors wilt u deze datum alvast noteren in uw agenda?.

Met vriendelijke groeten,
Femmy van Issum-Achterhes.
 

NOOT: Actie

 
Voor Drentse ziekenhuizen en Kinderziekenhuis Beatrix UMCG afdeling Oncologie.
Na de vele lieve en leuke reacties hebben we besloten ook de actie in 2017 voort te zetten.
Deze keer is het een handdoek/zweetshawl.
We hopen op uw aller steun want het is hard nodig.
Suggestie: Misschien een leuk cadeau voor Sinterklaas of Kerstdagen.
Info via email rondevandrenthe@home.nl of telefonisch 0653738808.