Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwe opzet voor Toerversie Ronde van Drenthe 2021

Na een door de coronapandemie gedwongen afwezigheid van 1,5 jaar staat de Toerversie van de Ronde van Drenthe weer op de kalender. En dan gelijk ook nog voor twee dagen: zaterdag 23 en zondag 24 oktober a.s.

In het bijprogramma van het Drentse wielerweekend is het al jaren gebruikelijk dat er naast top wielersport ook ruim baan gegeven wordt aan de recreatieve wielrenner en handbiker. Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht!

Op zaterdag 23 oktober kan je deelnemen aan de 60 en ‘125 kilometer+’. Daarnaast staan er voor de handbikers routes van 25 en 60 kilometer op het programma. Een dag later op zondag 24 oktober wordt het programma uitgebreid met een toertocht van ‘200 kilometer+’. De rest van de beschikbare afstanden gelijk blijft.

De start is beide dagen vanuit ‘Multi Functioneel Centrum De Magneet’ in Hoogeveen. De vaste startplek van de Ronde van Drenthe, Theater de Tamboer, is niet beschikbaar in oktober. De nieuwe startlocatie is ruim en goed toegankelijk en beschikt ook over invalidentoiletten.

Voor beide dagen geldt dat deelnemers rekening moeten houden met de tegelijkertijd te verrijden Wereldbeker voor Vrouwen en de Profronde voor mannen. Het kan voorkomen dat de recreatieve renner de profs even voorrang moeten verlenen. Een deel van het parcours is gelijk aan de profrondes en uiteraard zit de VAM-berg in de route.

Alle afstanden zijn alleen nog d.m.v. navigatie te volgen, de bekende route bordjes zijn vanaf nu ook verleden tijd. Alleen bij de VAM-berg is er nog sprake van ‘bepijling’. Voor alle deelnemers is het dragen van een harde schaalhelm verplicht en deelname is alleen toegestaan met een racefiets of mountainbike. Bij de finish ligt er een leuke herinnering klaar.

Er is dit jaar geen Kids-route en ook ‘De Wolden E-bike tocht’ komt te vervallen. Starttijd toerversie zaterdag tussen 8:00 – 9:00 uur, handbike tussen 09:00 – 09:30 uur. Zondag toerversie 200 km tussen 7:30 – 8:00 uur en overige afstanden tussen 8:00 - 9:00 en handbike tussen 09:00 – 09:30 uur. De controle bij de finish aan de Grote Beer 20 in Hoogeveen sluit zaterdag om 15:00 uur en zondag om 17:00 uur.

De verpleegafdelingen van de Drentse ziekenhuizen vormen dit jaar het goede doel waar voor gereden wordt. Op de website rondevandrenthe.nl zijn de verschillende inschrijfformulieren te vinden. Voorinschrijven kan nog tot en met dinsdag 19 oktober 2021.

Foto's: Sjoerd Looijenga

Toerversie Ronde van Drenthe 2019

Ronde van Drenthe Toerversie

Toertocht 2019

Toertocht 2019 bar en boos