Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwe ontwikkelingen bij de Ronde van Drenthe

Van Dwingeloo naar Geopark de Hondsrug

Ronde van Drenthe weekend 2014 begint op 13 maart met de Internationale dameswielerronde Drentse 8. In afwijking van voorgaande jaren zullen er nu 4 rondes in en nabij Dwingeloo worden verreden. Daarna zullen ook in de Drentse 8 de Drentse keien tevoorschijn komen in Wezup en nieuw zijn de Kielse keien die weer in ere worden hersteld. De finish zal in Borger plaats vinden nadat er 5 rondes rondom Borger verreden zijn. Gezien het parkoers zal dit een zeer zware koers worden. Een nieuwe uitdaging voor Marianne Vos om ook deze vernieuwde ronde op haar naam te zetten nadat ze de “oude” Drentse 8 reeds 2 keer op haar naam heeft staan.

Vrijdag 14 maart zullen in De Tamboer in Hoogeveen de jaarlijkse ploegenpresentatie en fotoshoots plaats vinden van zowel de deelnemers aan de Boels Rental Wereldbeker voor vrouwen als de deelnemers aan de Albert Achterhes Pet Profronde van zaterdag 15 maart.

Zaterdag 15 maar zal ‘s morgens om 08.00 uur het startschot voor de toerders worden gelost.

De Boels Rental Wereldbeker en de Albert Achterhes Pet Profronde gaan van start vanuit de Tamboer in Hoogeveen. Uniek aan deze twee wedstrijden is dat ze niet alleen, de dames 4 en de profs 5 keer, de Vamberg beklimmen maar ook meer keienstroken moeten worden bedwongen. De start en finish zijn in Hoogeveen. De finish zal weer plaatsvinden aan de Alteveerstraat.

Zondag geheel vernieuwde parkoersen.

De Novilon Eurocup met start in Coevorden. De Vamberg is ook in het parkoers opgenomen. Ook de keienstroken van Wezup en De Kiel. In Borger zal een draai gemaakt worden om via de keien van Exloo, Emmen naar Coevorden wordt gekoerst, waar nog 3 rondes van 10 km. gereden zullen worden. De finish vindt plaats aan de Meindert van de Thijmsingel.

Nieuw: Dwars door Drenthe. Helaas kunnen we de hoofdsponsor nog niet noemen. Wie zal het worden? We hopen voor de Kerst iets meer te weten. Startplaats is Roden in de Gemeente Noordenveld, zeer wielermind. De organisatie is dan ook heel blij dat de Gemeente Noordenveld de koers naar Noordenveld heeft gehaald. De start is in Roden en er worden lussen gemaakt naar Peize, Veenhuizen en Norg. Het eerste anderhalf uur zullen de profs in de gemeente Noordenveld blijven waarna wordt afgezakt via Vries, Assen, VAMberg, die verschillende keren genomen zal worden, de keien bij Gees naar Coevorden. De laatste 50 kilometer wordt in de gemeente Coevorden gereden omdat er op de laatste 50 kilometer geen overweg meer in het parkoers mag zijn. De finish zal op dezelfde plaats zijn als bij de Novilon Eurocup.

Ook dit jaar zal de Ronde van Drenthe weer een actie starten waarvan de opbrengst naar Drentse ziekenhuizen zal gaan naar de afdelingen Oncologie en in Coevorden geldt de actie voor de afdeling Alzheimer van Zorgcentrum Aleida Kramer. Ook de toer van zaterdag zal aan deze actie deelnemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Femmy van Issum-Achterhes
Voorzitter/p.r./sponsoring
Tel. 0653738808

maandag 30 december 2013