Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Luxemburgs kampioene sterkste in 8 van Westerveld

De 35-jarige Christine Majerus van Team SD Worx versloeg op de streep in Dwingeloo de Canadese Alison Jackson (Liv Racing Xstr) en Floortje Mackaij (Team DSM Women). Majerus was vandaag duidelijk de allersterkste. Ze counterde iedere vluchtpoging, reed vooraan in de waaiers, sprintte mee in de tussensprints en op de keienstroken hield ze strak de regie in de kopgroep van toen nog zeventien rensters in handen.  

De schitterende zonnige omstandigheden verbloemden een beetje de ware aard van de koers. Buiten startplaats Dwingeloo was de wind een ongenadige tegenstander die al in de eerste tientallen kilometers vele slachtoffers maakte. Uiteindelijk viel het peloton in twee grotere groepen uit elkaar. Vooraan zaten alle toppers en alle grote teams waren vertegenwoordigd. Pas na zo’n 100 kilometer koers werd het in de kopgroep wat onrustiger.

Kopgroep van vier

In de drie kleinere omlopen van zo’n zes kilometer rond Dwingeloo besloot Floortje MacKaij op avontuur te gaan en het niet op een massasprint aan te laten komen. Ze kreeg Thalitha de Jong van de Nationale Selectie, Alison Jackson en, uiteraard, Christine Majerus mee. De groep van vier werkte goed samen tot het moment dat Floortje Mackaij meerdere vluchtpogingen ondernam. Majerus bewees als veelvuldig Luxemburgs kampioene over de meeste ervaring maar ook de meeste kracht te beschikken. In de eindsprint liet de renster van SD Worx de rest van de kopgroep kansloos.

Regionale prestaties

Maike van der Duin uit Assen won de sprint van de grote achtervolgende groep en werd daarmee verdienstelijk vijfde. In die groep eindigde Lonneke Uneken uit Veendam als zeventiende. De Drenten Sanne Bouwmeester (19e) en Meike Uiterwijk Winkel (23e) eindigden in de tweede groep. Van de 206 deelnemers bereikten er 63 de eindstreep op de Brink van Dwingeloo.

Morgen vervolgt het Drents Wielerweekend met de UCI MIRON WorldTour Ronde van Drenthe voor vrouwen. De start is om 12.15 bij het Asser provinciehuis, de finishlijn is aan de Beatrixstraat in Hoogeveen getrokken. De koers wordt rechtstreeks op tv uitgezonden door RTV Drenthe, het Belgische Sporza en Eurosport.

 

Winnares Christine Majerus vooraan in de kopgroep

 

De 8 van Westerveld word in een sprint van vier beslist, 2e van rechts winnares Christine Majerus

Foto's: Kim Stellingwerf