Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Lorena Wiebes flikt 't nog een keer in WorldTour Ronde van Drenthe
 

Lorena Wiebes (Team DSM) heeft voor de 2e keer op rij de Ronde van Drenthe op haar naam geschreven. Vorig jaar sloot ze er haar WorldTour-seizoen af met een zege in de uitgestelde coronaversie van de koers en enkele maanden later is ze weer de beste. Wiebes versloeg, met duidelijk verschil wereldkampioene Elisa Balsamo. De Belgische kampioene Lotte Kopecky moest zich tevreden stellen met de derde plek. Wel behoudt ze de leiding in het klassement van de WorldTour.

Bij het provinciehuis in Assen vertrokken in totaal 108 rensters voor een koers over 165 kilometer. Het was de Zuid-Afrikaanse Kerry Jonker (Team Andy Schleck) die voor de eerste opwinding zorgde door al na een kwartier er alleen vandoor te gaan. Ze kreeg van het peloton maximaal 2.15 min. voorsprong. Nadat ze was ingerekend koerste een bijna compleet peloton via de verschillende stoffige keienstroken richting de VAM-Berg.

Hier gingen twee duo’s op avontuur. Vooraan waren dat onze landgenote Teuntje Beekman (Team Jumbo-Visma) en de Noorse Stine Borgli (FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope) op zo’n 25 seconden gevolg door Sofia Bertizzolo, Italiaanse in dienst van Team UAE en de Friezin Nicole Steigenga van de Nederlandse selectie. Beide duo’s werden teruggehaald en ook een laatste kopgroep van vier bleef in de slotfase niet uit handen van de grote groep.

Team DSM speelde het slim. Net zoals in oktober speelden ze de troefkaart Wiebes uitstekend uit. De Italiaanse Elisa Balsamo (Trek-Segafredo) kwam nog in het achterwiel maar Lorena Wiebes bewees opnieuw de beste sprinter van ons land (en de rest) te zijn. De door velen als kanshebber getipte Lotte Kopecky (Team SD Worx) uit België moest het laten lopen en eindigde als derde. De Drentse Lieke Nooijen (Parkhotel Valkenburg) eindigde als 46e. In totaal 80 rensters haalden de eindstreep in Hoogeveen.

 

Het podium van de WorldTour Ronde van Drenthe 2022 - foto: Sjoerd Looijenga

Lorena Wiebes wint in de sprint de WorldTour Ronde van Drenthe - foto: Kim Stellingwerf

Winnares Lorena Wiebes trakteert vanavond op gebak - foto: Sjoerd Looijenga