Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Kijken en proeven tijdens workshop horecasponsors

Horecasponsors van de Ronde van Drenthe konden maandagavond hun hart ophalen in De Tamboer. Unilever gaf daar een workshop, waarvan de kookdemonstratie door een ervaren chef-kok het hoogtepunt vormde.

Het was voor de eerste keer dat de organisatie van de Ronde van Drenthe een sponsoravond voor de horeca hield. Dit mede op uitnodiging van Unilever. Deze nieuwe sponsor van de ronde liet de gasten kennismaken met haar producten. Ze mochten uitgebreid proeven van de verschillende gerechten die de chef-kok ter plekke voor hen bereidde. De voedselgigant heeft een dikke vierhonderd merken in haar assortiment en levert aan grossiers en supermarkten. De avond kende een goede opkomst. ,,We hopen dan ook dat we hiervan een jaarlijks terugkerende gebeurtenis kunnen maken’’, zei voorzitter Femmy van Issum-Achterhes van de Stichting Ronde van Drenthe.

Ze ging ook in op het Olympisch Plan Drenthe Beweegt, waarvan de Ronde van Drenthe het visitekaartje moet worden. Het is de bedoeling dat de profronde gelijkwaardig wordt aan de wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen. Een onlangs opgerichte ‘taskforce’ zal proberen dit te realiseren. Er worden daarnaast in Drenthe allerlei initiatieven ontplooid om sportprojecten van de grond te krijgen. Zo zullen de gemeenten Hoogeveen en De Wolden de komende tijd de financiële haalbaarheid van de plannen voor een multifunctionele wieleraccommodatie ten westen van de wijk Erflanden onder de loep nemen. Een haalbaarheidsonderzoek naar de betreffende locatie pakte positief uit. Het veelzijdige wielercomplex krijgt een regionale betekenis en past goed in het olympisch plan van de provincie Drenthe. In de gemeente De Wolden zijn plannen voor een hippisch centrum.

De 49ste editie van de Ronde van Drenthe wordt op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 april verreden. ,,De ronde is één grote familie met meer dan tweehonderd sponsors’’, aldus Van Issum-Achterhes. ,,Sommige ondernemingen zijn al meer dan vijftien jaar sponsor waaronder hoofdsponsor !pet/Hoogeveensche Courant.’’

Lezersactie

De Hoogeveensche Courant zal vanaf deze week acht weken lang middels een lezersactie aandacht besteden aan de Ronde van Drenthe. Elke woensdag wordt een artikel geplaatst met daarin meerdere vragen over het wielerevenement die lezers mogen beantwoorden.  De organisatie verbindt veel aantrekkelijke vip-pakketten aan deze actie. Uit de goede oplossingen worden wekelijks drie winnaars getrokken en aan het einde van de actie nog eens acht. Voor de winnaars zal een speciale Ronde van Drenthebus rijden die hen naar de mooiste plekjes van het parkoers brengt waaronder de VAM-berg.
De Ronde van Drenthe behoort inmiddels tot de topwedstrijden op wielergebied in binnen- en buitenland. Alle gemeenten doen mee hetgeen betekent dat de renners overal in de provincie te zien zullen zijn.

Door Jan Koers (Hoogeveensche courant)

vrijdag 4 februari 2011