Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Jumbo-Visma stuurt alsnog profploeg naar Ronde van Drenthe

Niet de opleidingsploeg, maar de profploeg van Jumbo-Visma staat volgende week zaterdag aan de start van de Ronde van Drenthe. Dat heeft alles te maken met het coronavirus. Topsprinter Dylan Groenewegen is sowieso van de partij. Ook de ploeg van titelverdediger Pim Ligthart komt naar Drenthe.

Corona drijft topsprinter Dylan Groenewegen in de armen van Femmy van Issum

Om gezondheidsrisico's te beperken en om te voorkomen dat de ploeg in quarantaine moet, besloot de grootste wielerploeg van ons land al eerder om voorlopig niet in Italië te koersen. Door het wegvallen van de befaamde gravelkoers Strade Bianche en het schrappen van de Italiaanse rittenkoers Tirreno Adriatico en de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo is de Ronde van Drenthe een mooi alternatief voor de profs van Jumbo-Visma.

In eerste instantie had de ploeg het Jumbo-Visma Development Team ingeschreven. Dat is een opleidingsploeg voor beloften waar onder meer Axel van der Tuuk uit Assen voor rijdt.

Ook de Franse ploeg Total Direct Energie staat volgende week aan de start in Assen. Bij die ploeg staan onder andere Pim Ligthart, de winnaar van vorig jaar en klassiekerspecialist Niki Terpstra onder contract. Het is nog niet bekend of de Nederlanders de Ronde van Drenthe rijden.

 

Bron : RTV Drenthe