Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Inschrijving geopend toertochten Ronde van Drenthe

Na een door de corona pandemie gedwongen verhuizing van de toertocht vorig jaar is het op zaterdag 12 en zondag 13 maart a.s. alweer tijd voor de ‘normale’ toerversie van de Ronde van Drenthe.

In het bijprogramma van het Drentse wielerweekend is het al jaren gebruikelijk dat er naast top wielersport ook ruim baan gegeven wordt aan de recreatieve wielrenner en handbiker. Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht! Het evenement is naast gewone racefietsen ook geschikt voor handbikes, aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning.

De af te leggen afstanden zijn beide dagen gelijk. De toerfietsers hebben de keuze uit 60 km, 125 km en 160 km. Zij kunnen starten op beide dagen tussen 8.00 en 9.00 uur.  De handbikers en andere deelnemers starten zowel zaterdag als zondag tussen 09:00 – 09:30 uur. Zij  kunnen kiezen uit routes van 25 of 60 km. Start en finish is beide dagen bij MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Daar kan men zijn tocht beginnen met koffie/thee en voor onderweg zijn er repen/koeken en bananen beschikbaar.

De routes zijn niet bepijld en kunnen een week voor aanvang van de website worden gedownload of bij de start worden gescand. Onderweg zijn er geen stempelposten. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele wielrenners. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden. De controle bij de finish sluit zaterdag en zondag om 16:00 uur. Na afloop ontvangt iedereen een smakelijke traktatie en een origineel aandenken aan de tocht. De online inschrijving is inmiddels geopend en sluit dinsdag 8 maart 2022.

Inschrijven kan via:

Zaterdag 12 maart toerversie:  https://inschrijven.nl/form/2022031200180-nl

Zaterdag 12 maart handbike:  https://inschrijven.nl/form/2022031200180-nl-h

Zondag 13 maart toerversie:  https://inschrijven.nl/form/2022031300180-nl

Zondag 13 maart handbike:  https://inschrijven.nl/form/2022031300180-nl-h

Annuleren met restitutie van inschrijfgeld kan tot 1 maart 2022. Hiervoor worden EUR 3,00 administratiekosten gerekend. Na 1 maart 2022 is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk. Iedereen die zich aanmeldt doet mee aan de verloting met prachtige prijzen.

De organisatie van de ‘Toertocht Aangepast Fietsen’ van de Ronde van Drenthe is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met Tourclub De Peddelaars uit Hoogeveen en SportDrenthe.

 

Passage VAM-berg (foto Provincie Drenthe)

Aanloop VAM-berg (foto Provincie Drenthe)

Beklimming VAM-berg (foto Provincie Drenthe)

Start bij De Magneet

VAM-berg (foto Provincie Drenthe)

Inschrijving De Magneet