Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Inschrijving geopend toertocht(en) Ronde van Drenthe

Wie wil er nu niet een keer het gevoel ervaren van een professionele wielrenner die over de beroemde Drentse keien en de imposante VAM-berg zijn kilometers aflegt? De toertocht van de Ronde van Drenthe is natuurlijk geen wedstrijd maar de inspanning  is er niet minder heroïsch om.

In het bijprogramma van het Drentse wielerweekend is het al jaren gebruikelijk dat er naast top wielersport ook ruim baan wordt gegeven aan de recreatieve wielrenner en handbiker. Het karakter van het evenement is een toeristische prestatietocht. Het evenement is naast gewone racefietsen ook geschikt voor handbikes, aangepaste (lig)fietsen, duo-fietsen, driewiel-fietsen, tandems en fietsen met trapondersteuning. Je kan individueel maar ook als team deelnemen.

 

Op zaterdag 11 maart 2023 kan een deelnemer kiezen uit de 65 km, 120 km en 150 km.  op het programma.  Voor de handbikers staan een 25 km of 47 km route op het programma. De routes zijn niet bepijld. De voorinschrijvers krijgen de routes toegestuurd en 's ochtends liggen ze bij de start om geüpload te worden. Deelnemers rijden een groot deel van het parcours van de professionele Ronde van Drenthe voor mannen en vrouwen. Natuurlijk zit de beroemde en beruchte VAM-berg in het parcours. Handbikers  kunnen er voor kiezen niet over, maar langs de berg te rijden.20 in Hoogeveen.

De start van de toerversie is vanuit MFC De Magneet, Grote Beer 20 in Hoogeveen. Deelnemers aan de toerversie kunnen starten zaterdagochtend tussen 8:00 en 9:00 uur, de handbikers tussen 09:00 en 09:30 uur. Het MFC is ruim en goed toegankelijk en beschikt over invalidentoiletten. Deelnemers aan de tocht voor aangepast fietsen kunnen hier parkeren. De overige toerrijders kunnen parkeren aan de Terpweg 1 (voorheen Maxx), bij het zwembad (Sportlaan 6) en bij het Activum (Sportveldenweg) in Hoogeveen. Vanaf daar naar de start is het drie minuten fietsen.

 

Bij voorinschrijving betaalt u via IDeal de inschrijfkosten en u dingt mee naar fraaie prijzen bij de verloting van de Ronde van Drenthe. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel, de Drentse ziekenhuizen en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

 

De inschrijfkosten bij voorinschrijving (tot woensdag 8 maart 2023 a.s.) zijn:

€ 10,- per persoon voor teams (minimaal 5 personen);

€ 12.- voor NTFU/KNWU leden;

€ 15.- voor niet-NTFU/KNWU leden

U kunt ook de dag zelf inschrijven. De inschrijfkosten op zaterdag 11 maart 2023 zijn:

€ 14.- voor NTFU/KNWU leden;

€ 17.- voor niet-NTFU/KNWU leden

Voor jeugd t/m 12 jaar zijn de inschrijfkosten de helft van het normale tarief. Stuur hiervoor een mail naar toerversie@rondevandrenthe.nl met naam, adres en woonplaats, leeftijd en afstand. Annuleren met restitutie van inschrijfgeld kan tot 1 maart 2023. Hiervoor worden EUR 3,00 administratiekosten gerekend. Na 1 maart 2023 is restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk. Iedereen die de rit volbrengt krijgt na afloop in MFC De Magneet een Herinnering uitgereikt. Op de startlocatie bij De Magneet is er gelegenheid om te douchen en daar wordt u koffie en na afloop soep en een broodje aangeboden. Op de VAM berg is ook koffie beschikbaar.

Geef je op voor één van de mooiste fietsevenementen van het Noorden. Voor het dan zover is, moet er natuurlijk getraind worden. De combinatie van hoogtemeters en keienstroken maken een juiste voorbereiding wenselijk. Maar als je dan de eindstreep in Hoogeveen passeert overheerst een trots en voldaan gevoel!

Kijk voor meer informatie en voor aanmelden op: rondevandrenthe.nl/goede-doel/toerversie