Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Historisch en sportief gaan samen in de Stadwandeling door het centrum van Hoogeveen

De Ronde van Drenthe en de Historische Vereniging Die Luyden van ’t Hooge Veene hebben de handen ineen geslagen en de benen aan het werk gezet. Het resultaat is de Stads-Ronde door het centrum van Hoogeveen.

Op zaterdag 10 maart start om 18.00 uur deze Wandel-Ronde, bij de VIP-tent van de Ronde van Drenthe aan de Alteveerstraat. U wordt als eregast ontvangen. Vervolgens maakt u een wandeling door de Hoofdstraat en enige andere straten, waardoor uw zicht op Hoogeveen helemaal zal veranderen. Het verleden van de plaats ligt er niet meer zo dik bovenop, maar is zo goed terug te vinden, dat we door alle lagen heen leren kijken. Die Luyden van ’t Hooge Veene zijn uw vertolkers van een ver verleden, dat heel dicht bij wordt gehaald. Tussendoor wordt u verwend en krijgt u ook nog een exclusieve blik op de renners van de Ronde van Drenthe zelf, in de Tamboer. De ronde is ook goed te doen met kinderen. U loopt namelijk ongeveer 2 kilometer, met pauzes, en u bent zo rond 19.30-20.00 uur weer terug bij waar u bent gestart.

Deelname kost 5 euro per persoon, en het geld gaat naar een goed doel: afdeling oncologie van het ziekenhuis Bethesda. U ontvangt als deelnemer voor uw deelname tevens een lot uit de loterij, en naar keuze een mok of een notitieboekje van de Ronde van Drenthe. Kinderen in de leeftijd van de basisschool kunnen mee tegen een vrije gift voor de afdeling oncologie van het ziekenhuis Bethesda. Om u te kunnen verwennen is vooraf nodig dat we weten hoeveel mensen er meedoen. Mailt u even dat u komt? En met hoeveel? Liefst op tijd, want u kunt het risico lopen dat we over het aantal deelnemers heen zijn. U kunt u opgeven bij een vrijwilliger van de Ronde van Drenthe, betsie1967@hotmail.com. U ziet wel, we hebben geen strijkstok, uw geld komt goed terecht.

Voor informatie:

Albert Metselaar, albertmetselaar@home.nl