Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Evenementenvergunningen Ronde van Drenthe rond

De gemeenten Hoogeveen, De Wolden en Westerveld hebben vandaag de evenementenvergunningen voor de Ronde van Drenthe verleend. De problemen die vorige week rond de vergunningaanvraag ontstonden, de veiligheidsplannen waren op papier niet in orde, zijn inmiddels opgelost.

Organisator Femmy van Issum: "Ik vind het heel jammer dat het zo gelopen is. De communicatie is niet goed geweest. De plannen liggen er al sinds oktober en we hadden de laatste tijd niets gehoord. Ik ben onze vrijwilligers ontzettend dankbaar”.

De veiligheidsmensen van de Ronde van Drenthe hebben samen met alle betrokken partijen in de afgelopen dagen veel werk moeten verzetten om alles alsnog goed op papier te krijgen. “Vooral de coördinatoren van de motorbrigadiers en verkeersregelaars hebben er heel veel uren ingestopt en hebben tot laat gisteravond doorgewerkt om dit voor elkaar te krijgen", laat van Issum weten.

De gemeenten willen dat het duidelijk is hoe er gehandeld moet worden bij een calamiteit. Zo komen er nu commandoposten op de wedstrijddagen in Hoogeveen en Dwingeloo bezet door vertegenwoordigers van brandweer, politie en gemeente. Zij moeten in actie komen bij calamiteiten. Ook kreeg de organisatie de opdracht om op meer plekken de wegen af te zetten.

De burgemeesters van de betrokken gemeentes laten weten er het volste vertrouwen in te hebben dat de organisatie al het nodige doet om zich goed voor te bereiden op eventuele calamiteiten. Ze wensen organisatie, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers een sportief en mooi wielerweekend toe.

Start Ronde van Drenthe 2018 vanuit Gemeentehuis in Emmen - foto gemeente Emmen