Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Coevorder wielertalent droomt van debuut tijdens Ronde van Drenthe

‘De één zijn dood is de ander zijn brood’ is een Nederlands spreekwoord dat deze dagen zeker ook van toepassing is op de Ronde van Drenthe. Wielrenner Lieke Nooijen uit Coevorden rijdt vrijdag de ‘Acht van Westerveld’ en staat reserve voor de ‘Women’s WorldTour’ van zondag. Als er iemand ziek wordt of onverhoopt de komende dagen nog uitvalt in het Nationale Talententeam gloort er een debuut voor haar op het allerhoogste niveau en dan ook nog eens in haar eigen provincie.

Maandagavond werd de achttienjarige gekroond tot Drents sportvrouw van het jaar. Dat had ze te danken aan haar geweldige prestaties het vorige seizoen. Op het wereldkampioenschap in het Engelse Yorkshire won Nooijen de bronzen medaille bij de junioren. Verder won ze in 2019 de districtskampioenschappen, d'n Bergse wielerronde, De ronde van de Westereen en de KNWU klimmerstrofee en behaalde ze nog een aantal mooie podiumplaatsen.

Dit seizoen debuteert de opvallend lange Drentse (1 meter 81 cm) bij de elite-dames voor het team van de Brabantse Wielervereniging Schijndel. Leren en nog beter worden daar draait het dit jaar vooral om en een beetje opvallen bij de continentale wielerploegen. Misschien dat ze volgend seizoen dan al de volgende stap omhoog kan maken. Uiteindelijk heeft de student aan de Johan Cruyff College in Groningen maar één doel en dat is prof worden en uitkomen in de ‘WorldTour’.

Tijdens de ‘Acht van Westerveld’ wil ze vrijdag goed presteren. Wind, regen het maakt haar niet uit. Ze geldt inmiddels als waaierspecialist en als begenadigd klimmer ziet ze een eventuele passage op zondag van de VAM-berg vooral als een mooie uitdaging. Eerste vereiste is om in de koers steeds alert te zijn en alles te geven ondanks het feit dat ze misschien ook zondag haar droomdebuut tussen de allersterksten mag maken. Niet alleen Drenthe zal in de toekomst nog veel van haar horen.

 

 

"geen handen schudden....."