Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Albert Achterhes Ronde van Drenthe toerversie

Op zondag 11 april wordt een toerversie van de Ronde van Drenthe georganiseerd. De toerversie beslaat een groot gedeelte van de Albert Achterhes  Profronde van Drenthe en het parkoers van de Univé Worldcup Ronde van Drenthe. In het parcours is ook een echte kuitenbijter opgenomen namelijk de VAM-berg. Deze dag wordt de berg eenmalig opengesteld voor deelnemers aan de toerversie. Middels controle van het rugnummer en polsbandje wordt u toegelaten tot het VAM-terrein. U kunt dus nu zelf ervaren wat het is om deze berg te bestrijden.

Er zijn drie afstanden uitgezet namelijk 65, 90 en 140 km. Voor de deelnemers aan de langste afstand staan ongeveer 5 kilometer onvervalste Drentse keien te wachten. Soms kunt u kiezen voor het naastgelegen fietspad; soms is er geen alternatief.
De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met TC De Peddelaars uit Hoogeveen.

De toerversie wordt ook dit jaar verreden voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de kankerafdeling van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Meer informatie / Inschrijven

Nieuwe route

Dit jaar is er voor de 140 km. een nieuwe route uitgezet. Een deel van de kasseistroken en de beklimming van de VAM-berg blijft gehandhaafd maar er is een nieuwe lus opgenomen die de deelnemers na de beklimming van de VAM-berg door de gemeente Westerveld en De Wolden voert.

De deelnemers aan alle afstanden fietsen de laatste kilometers over het officiële finishparcours van De Ronde van Drenthe. De finish van de Albert Achterhes Ronde van Drenthe toerversie is op de officiële finish van de Ronde van Drenthe in de Raadhuisstraat.

Op zondag wordt er tevens een dames- en herenkoers verreden zodat u ook kunt genieten van de doorkomsten van deze wedstrijden in Hoogeveen.

donderdag 4 maart 2010