Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Aftrap Drents wielerseizoen (09/02)

In Westerbork vond vanochtend op initiatief van de provincie Drenthe een bijeenkomst plaats waarbij verschillende mooie wielerplannen werden gelanceerd.

De fietsprovincie Drenthe pakt opnieuw uit met de organisatie van het NK wielrennen eind juni, twee etappes in Olympia’s Tour en natuurlijk het Drents wielerweekend in maart. De Ronde van Drenthe valt dit jaar samen met de etappekoers Parijs-Nice en daarom moest er met de aanvangstijden worden geschoven.

Miron Women's WorldTour Ronde van Drenthe start op zaterdag 12 maart a.s. om 12.15 uur en een dag later beginnen de mannen al om 10.30 uur aan hun Albert Achterhes Profronde van Drenthe. Dit betekent dat beide koersen, die het provinciehuis in Assen als startlocatie hebben, op veel aandacht van de media kunnen rekenen. Nieuw dit jaar b.v. is de live-uitzending van beide wedstrijden op het Belgische Sporza. 

Olympia’s Tour 2022 staat een week later op ’t programma. Nadat eerder al Hardenberg en Leek als etappeplaatsen werden aangekondigd, zijn er ook ritten Westerbork-Wijster (op 18 maart met finish op de Col du VAM) en Assen-Assen (slotrit op 20 maart) voorzien. Deze etappe voert over het traditionele parcours van de Dorpenomloop door Drenthe.

Het NK wielrennen voor de elite-manen en elite-vrouwen start op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni vanuit Westerbork en valt dit jaar samen met het TT-weekend. Het is voor het derde jaar op rij dat Drenthe gastheer is van het NK wielrennen. De finish is op de Col du VAM waar ook de andere categorieën, behalve de junioren, hun kampioenschap afwerken.

 

Fietsprovincie presenteert zich in Westerbork

Femmy van Issum geflankeerd door Haike Verbree(links) en Lisanne Roelofs van Team Drenthe