Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

60 jarige Ronde van Drenthe viert 25 jaar sponsoravond

Het is inmiddels een  traditie geworden dat alle sponsors van de Rondes van Drenthe elkaar voor de wedstrijd ontmoeten om de kennismaking te hernieuwen of kennis te maken met nieuwe sponsors. De bijeenkomst vond maandagavond plaats in Hoogeveen in het pand van !pet.

De vele sponsors, vertegenwoordigers van subsidiegevers en officials maakten er, onder het genot van een hapje en drankje, muziek van ‘Die Dorfplatz Musikanten’ en entertainment door Huus van de Taol Jan Germs, een gezellig onderonsje van. De speciale feesttaart werd aangesneden door gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe.

In zijn toespraak complimenteerde en feliciteerde hij de organisatie van de Ronde van Drenthe met het jubileum en het uithoudingsvermogen. Het valt immers niet mee om in de huidige tijd aan alle regelgeving te voldoen en daarbij ook nog al je vrijwilligers gemotiveerd te houden. Volgens Jumelet gaan alle veranderingen in de huidige wereld wel erg snel en dan is het mooi dat zoveel mensen bereid zijn de schouders onder dit, voor de provincie, belangrijke  evenement te zetten. Het wordt sowieso een belangrijk sportjaar voor Drenthe met verschillende jubilea, ook het vijftigjarige Sport Drenthe heeft een feestje te vieren, en grote kampioenschappen. Drenthe is verder ook nog eens ‘European Community Of Sport’.

Ronde ‘Koningin’ Femmy van Issum werd voor haar niet aflatende inzet in het zonnetje gezet. Het Alfa College Hoogeveen presenteerde als belangrijke eventpartner van de Ronde van Drenthe niet alleen veel smakelijke hapjes maar ook de nieuwe rondemiss Malika Heufkens en rondemister Maiko Zwiep. De leerlingen van de opleidingen ‘Manager Ondernemer Horeca’ en ‘Kok’ zetten zich o.a. in op het gebied van catering en goed gastheerschap.

Het eerste exemplaar van het speciale jubileumboek ‘Ronde van Drenthe 60 jaar’ werd aangeboden aan gedeputeerde Jumelet en ook de makers o.a.  !pet visuele communicatie en schrijver Sjoerd Looijenga werden bedankt voor hun inspanningen. In het boek een overzicht van alle winnaars van 2010 t/m 2018 en het verhaal achter hun overwinning. Meerdere fotografen leverden schitterende actiefoto’s voor het fraai vormgegeven boek. 

Een ander leuk nieuwtje was de presentatie van de nieuwe Ronde van Drenthe app. Het bedrijf ‘BookingMonster’ uit Giethoorn ontwierp een echte route app waarin de complete routes van de Profronde, de Women's world Tour en de Drentse 8 van Westerveld te vinden zijn. Als u één van de routes opent kunt u uw positie zien ten opzichte van de route en bepalen wat de kortste route is om de ronde van nabij te volgen. Naast de volledige route (track) staan in de app alle bijzondere punten die u eigenlijk moet bekijken, denk hierbij aan alle tussensprints, keienstroken en natuurlijk de start- en de finishlocatie. Ook de doorkomsttijden van de renners zijn in de app te vinden. Downloaden van de app (zoeken op Ronde van Drenthe) kan via de Appstore van Google en Apple. De organisatie hoopt mede dankzij deze noviteit meer kijkers naar de koers te trekken en daarmee deze jubileumeditie van de Ronde van Drenthe nog meer glans te geven.

Foto's: Kim Stellingwerf

Ronde van Drenthe taart wordt aangesneden door gedeputeerde Henk Jumelet

Leerlingen van het Alfa College met rondemiss Malika Heufkens, 2e van rechts en

rondemister Maiko Zwiep, 2e van links

Gedeputeerde Henk Jumelet spreekt de sponsors toe

 

Femmy van Issum ontvangt een bloemetje voor alle inspanningen uit handen van

bestuurslid Jan van Oorschot

De makers van het boek 60 jaar Ronde van Drenthe worden door Femmy bedankt