Word ook sponsor

BRS Reclame toerversie Ronde van Drenthe  

     

Zaterdag 11 maart 2017

NIEUW Kleintje Parijs – Roubaix!

Jouw eigen race tegen de klok in de Hel van het Noorden?

Start en finish vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer in Hoogeveen

Afstanden 65, 90 en 120 km.

Ervaar voorafgaand aan de Women’s WorldTour en de Ronde van Drenthe voor heren hoe het is om de VAMberg en de keienstroken te bedwingen. Voel net als de echte ”wielrenners” het genot van het rijden over deze obstakels.

Routes

Routes zijn volledig bepijld. Verzorging bij start/finish en onderweg en attentie na afloop.

Op deze dag heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de “enige” berg in Drenthe. Met het deelnemen aan deze toerversie fietst u over de kuitenbijter die menig wielrenner en -renster in de finale van hun wedstrijd parten heeft gespeeld. U kunt nu zelf ervaren wat het is om deze berg te bestrijden! Voor de deelnemers aan de langste afstand staan daarnaast een aantal kilometers onvervalste Drentse keien te wachten. Soms kunt u kiezen voor het naastgelegen 

fietspad; soms is er geen alternatief.
U kunt verder genieten van de mooie provincie Drenthe via mooie fietspaden en rustige binnenwegen.

Klik hier voor de routes

Organisatie

De organisatie is in handen van de Stichting Ronde van Drenthe in samenwerking met TC De Peddelaars uit Hoogeveen en Stichting Valthe-Groningen-Valthe. De toerversie wordt mede mogelijk gemaakt door BRS Reclame uit Hoogeveen.

De starttijd van alle afstanden is tussen 07.45-08.45 uur vanuit Theater - Congrescentrum De Tamboer, Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. Uiterlijk 08:45 dient u gestart te zijn i.v.m. sluiting van de VAM-berg om 11:00 uur. De controle bij de finish sluit om 14:30 uur.

Onderweg zullen enkele stempelposten worden ingericht. Verzorging bij start/finish is gratis. De andere controleplaatsen rekenen fietsvriendelijke tarieven. Was- en kleedgelegenheid na de tocht is bij Het Activum, Sportveldenweg 1 in Hoogeveen (sportpark Bentinckspark).

NIEUW!  Tijdens de 120 km toerversie van De Ronde van Drenthe dagen wij u uit om onder het toerfietsen en de normale route volgend deel te nemen aan de tijdrit “Kleintje Parijs – Roubaix”.  4 kilometer échte Drentse Keien krijgt u voor de kiezen. 4 kilometer kuitenbijters door het Valther Bos. Na deze race tegen de klok zult u hetzelfde gevoel hebben als de echte profs. Een dag leven als een prof! Er zal in deze tijdrit in een aantal categorieën worden gestart en er zijn naast de bekende Eeuwige Roem een aantal aardige prijzen te winnen.

Wilt u alleen deelnemen aan de tijdrit? Dat kan! Het inschrijven voor alleen de tijdrit kan t/m donderdag 9 maart via de website van Stichting Valthe-Groningen-Valthe maar ook op de dag zelf in de kantine van v.v. Valtherboys, Sportpark Duurshof, Schoolstraat 6 te Valthe.  Deelname aan alleen de tijdrit: het inschrijfgeld bedraagt bij inschrijving via onze website www.valthegroningenvalthe.nl EUR 5,00 en bij daginschrijving tijdens de start EUR 6,00. Er kan worden gestart tussen 9.00 en 11.30 uur.

Inschrijven

Kijk voor de mogelijkheden van inschrijving onder ‘inschrijving’. Voorinschrijvers maken kans op extra prijzen bij de verloting.

Goede doelen

De opbrengst gaat gedeeltelijk naar het goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Drentse ziekenhuizen en Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.

Met uw inschrijfnummer maakt u tevens kans op een mooie prijs bij de verloting die na afloop van de Rondes van Drenthe wordt gehouden. De uitslag wordt ook bekend gemaakt op deze site.