Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Uitslagen Ronde van Drenthe 2016

Bekijk hier alle uitslagen van Ronde van Drenthe 2016

Winnaar Ronde van Drenthe 2016, Jesper Asselman

 
Jesper Asselman heeft de 54e editie van de Ronde van Drenthe op zijn naam geschreven. De rijder van Roompot-Oranje ontsnapte op zijn 26e verjaardag met nog ruim een kilometer te gaan uit het eerste peloton en had op de streep nog net een voorsprong op de Brit Mark McNally. Voor Asselman was het zijn eerste zege als prof.
 
Winnaar 2016 Ronde van Drenthe

Derde werd Dylan Groenewegen van Team LottoNL-Jumbo. Beste Drent werd Berden de Vries, die tot drie kilometer voor de finish nog aan de overwinning mocht denken.
 

Omstandigheden te mooi

 
Voor een harde Ronde van Drenthe waren de omstandigheden te goed. Een heerlijk zonnetje en amper wind, waardoor het peloton lang bijeen bleef. Er waren wel wat plaagstootjes, maar tot een echte serieuze ontsnapping kwam het nooit. Ook Gert-Jan Bosman uit Emmen probeerde het, maar ook hij bleef niet weg uit de greep van het peloton.
 

Berden de Vries

 
Na de laatste passage van de VAM-berg leidde Berden de Vries de finale in. De Drent demarreerde in de straten van Hoogeveen. Tot drie kilometer voor de finish bleef de Roompot-renner vooruit, perfect geholpen door zijn ploeggenoten in de achtervolgende groep die bij elke rotonde eventjes temporiseerden.