Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Sponsoravond februari 2013

Proosten op 51ste editie

HOOGEVEEN - Nog maar een maand en dan is het zover: de 51ste Ronde van Drenthe. Gisteren werd de sponsoravond gehouden bij !pet/Hoogeveensche Courant. Organisatrice Femmy van Issum hield daar haar jaarlijkse toespraak en kon pronken met een bijzondere gast: wereld- en olympisch kampioene Marianne Vos.

Met een glimlach van oor tot oor zit ze ontspannen in de showroom van !pet. Tienvoudig wereldkampioene en olympisch kampioene Marianne Vos voelt zich thuis bij het Hoogeveense bedrijf. Directeur/eigenaar Bert van der Haar roept haar naar voren: ,,Hup Marianne, kom!" Het publiek klapt en Van der Haar biedt haar een cadeau aan: een uniek kunstwerk van kunstenaar Borek Sipek.

Het is net of ze daar op had gerekend. ,,Ik heb ook wat om terug te geven", lacht ze. ,,Het is wel heel speciaal dat jullie al zo lang hoofdsponsor van de Ronde van Drenthe zijn. Daarom wil ik ook graag wat aanbieden." Ze opent haar handen en daar komt haar regenboogtrui tevoorschijn. Ze overhandigt de trui aan Van der Haar. Ook haalt ze een stift uit haar zak. ,,Die heb ik standaard bij me, altijd in de aanslag", vertelt Vos. Van der Haar is vereerd: ,,Geweldig. Deze ga ik inlijsten."

De sponsoravond is dé voorpretavond van de Ronde van Drenthe. Tijdens de Ronde van Drenthe is het druk, druk, druk en daarom is deze avond de gelegenheid om contacten te leggen. Toch is er ook een serieuze noot. Zo is het dopingprobleem organisatrice Femmy van Issum niet in de koude kleren gaan zitten. ,,Ik wil het liever niet aansnijden, maar ik doe het toch. Vele renners en renster zijn onze vrienden geworden. Nu komen ze aan de schandpaal. Is dat juist? Ja, zullen velen zeggen, hadden ze maar niet moeten gebruiken. Dat is ook zo. Maar wat als het je beroep is. Doen wij ook geen dingen die niet kunnen in ons werk?"

Buitenlanders

De 51ste Ronde van Drenthe wordt verreden op 7, 9 en 10 maart. Van Issum heeft de sponsoring weer rond gekregen en is daar erg blij mee. Want zonder sponsoring geen Ronde van Drenthe. Ook de UCI en de KNWU zijn weer uitgenodigd om de ronde bij te wonen. Van Issum is diep teleurgesteld in de KNWU. ,,Het is te hopen dat ze Drenthe nu weten te vinden. Vorig jaar hadden de voorzitter en de directeur van de KNWU zich aangemeld en konden ze de Ronde van Drenthe niet vinden. Het gekke was dat de mensen van de UCI wel hier waren. Dus Drenthe, de buitenlanders kunnen ons wel vinden. We hopen dat de bond er wat van geleerd heeft."

De missen en misters worden voorgesteld, sponsors worden bedankt en een aantal mensen wordt in het zonnetje gezet. Ook nieuwe sponsors worden verwelkomd. ,,Allen welkom bij de Ronde van Drenthefamilie. We hopen dat jullie ons vele jaren trouw blijven."

Waar Van Issum trots op is, is het compliment van de NOS. ,,Ze vinden het knap dat we zoveel doorzettingsvermogen hebben laten zien om het dameswielrennen op een hoger niveau te tillen. De NOS gaat nu ook extra aandacht besteden aan het dameswielrennen, vooral aan de wereldbekerwedstrijden. Ook dit komt wederom door Marianne Vos voor de vele behaalde titels. Dankjewel Marianne."

Femmy van Issum is al jarenlang het boegbeeld van de Drentse wielerwedstrijd, de koningin van de Ronde van Drenthe. Zonder Femmy en Huub van Issum, geen Ronde van Drenthe. Sommigen zijn zelfs bang dat ze ermee stopt en misschien wel solliciteert op de functie van Koningin der Nederlanden. Maar daar hoeft niemand angstig voor te zijn: ,,Nee hoor, de Ronde van Drenthe is druk genoeg. Ik heb er mijn handen vol aan. Het begint nu alweer druk te worden. Het notitieblok met pen en de aspirines liggen al weer klaar op het nachtkastje."

Door Henriëtte Meppelink

U kunt de speech van deze avond downloaden middels onderstaande link;

Speech Sponsoravond

maandag 11 februari 2013