Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Slotweekend UCI Worldtour in Drenthe

De UCI Women's WorldTour Ronde van Drenthe staat voor zaterdag 23 oktober 2021 op de aangepaste coronakalender. In Drenthe wordt daarmee het wielerseizoen dit jaar afgesloten en de truien verdeeld.

Het goede nieuws kwam voor de organisatie toch nog onverwacht. In eerste instantie had de UCI aangegeven om half april de kalender voor het najaar vrij te geven. Onder druk van vele organisatoren besloot de wereldwielerbond om nu al de kalender naar buiteh te brengen. "Ik kan het ook nog bijna niet geloven dat de Ronde van Drenthe doorgaat. We hebben te maken met een oplaaiend coronavirus en ik heb het gevoel dat we het virus nog steeds niet echt onder controle hebben maar uiteraard ben ik heel blij met de slotkoers van het jaar", reageert voorzitter Femmy van Issum.

Alle wereldtoppers rijden de week ervoor nog in China. Op de 19e oktober staat b.v. de Tour of Guangxi voor de UCI Women’s WorldTour op het programma. De wedstrijd in Drenthe valt ook nog eens midden in de herfstvakantie. Van Issum:  "Het zou toch mooi zijn als we weer met publiek kunnen koersen en dat de renners en rensters niet in één of andere bubbel hoeven te blijven. Maar dat is allemaal afwachten."

Het Drentse wielerweekend begint, in tegenstelling met andere jaren, nu op vrijdag met de Drentse Acht van Westerveld. Die z.g. 1.2 wedstrijd voor vrouwen is nu verschoven vanwege de reis vanuit China van het halve peloton.  De laatste jaren werd de profronde voor de mannen, een 1.1 koers, en de Women's WorldTour op zaterdag verreden. Op verzoek van overheden en de politie zijn die twee wedstrijden op verschillende dagen gepland. De vrouwen rijden nu op zaterdag en de mannen sluiten het wielerweekend op zondag 24 oktober af. De Drenste hoofdstad Assen is startplaats voor beide wedstrijden.

“We kunnen nu eindelijk los en we zullen stevig aan de bak moeten om het hele circus nu na de zomer te organiseren. Voor ons is dat ook een heel nieuwe ervaring. Natuurlijk hoop ik dat alle vrijwilligers ook deze zomer door willen werken. We hebben met z’n allen naar dit moment uitgezien. Nu maar hopen dat we corona eronder krijgen", alus Femmy van Issum.

Vorig jaar maart was de Ronde van Drenthe het eerste grote evenement in onze provincie dat door corona geschrapt moest worden.

Voor de agenda:

Vrijdag 22 oktober 2021
Drentse Acht van Westerveld vrouwen

Zaterdag 23 oktober 2021
UCI Women's WorldTour Ronde van Drenthe

Zondag 24 oktober 2021
Profronde van Drenthe mannen

 

Foto's: Harm van Alst