Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwsbrief maart/april

 

NIEUWSBRIEF maart/april  2020

 

Mediasponsors: RTV-Drenthe, NOS, NEP, Heli Holland,  Eurosport, Dagblad van het Noorden, Hoogeveensche Courant, Westervelder

De rondes worden gesteund door de provincie Drenthe en voor het eerst in 60 jaar Ronde van Drenthe door de 12 Drentse gemeenten en de ongeveer 200 sponsoren en begunstigers.

Aa en Hunze- Assen – Borger-Odoorn – Coevorden – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Midden-Drenthe – Noordenveld - Tynaarlo – Westerveld – De Wolden

VREES - HOOP

Vrees is het geworden en we hopen dat de HOOP komt.

Het is nu vier weken geleden, dat we het beruchte telefoontje kregen en wat is er VEEL gebeurd en wat is er NIET gebeurd?

Het  voelt of je gevangen zit maar waarin? Je probeert van alle kanten of er een uitgang in zicht is. Er zijn veel vragen. We proberen zoveel mogelijk alles goed af te werken en we hebben  door de vele reacties gemerkt, wat ons heel goed doet, dat velen met ons meedenken.

Dank aan de provincie Drenthe, gemeenten en sponsoren voor de vele reacties die we op onze brieven en mails hebben ontvangen. Hartverwarmend. Wij denken aan jullie en proberen zoveel mogelijk terug te steunen. Ook onze vrijwilligers bedankt voor de vele fijne en lieve reacties. Dit vergeet je niet meer.

Er zit ook een fijn tintje aan. Je leert zo je mensen beter kennen. De gezamenlijke schouders, onze leus, die men stoffig noemde, komt nu goed van pas.

Ik wil de oprichter van de Ronde van Drenthe, mijn vader Albert Achterhes, hier nog even memoreren: “niet achterumme kieke’n moar veuruut en de scholders er under moar dan saam’n”. Dat was wat hij mij wel honderd keer onder mijn neus wreef en die zin heb ik overgenomen wat nu goed uitkomt. Al zit ik er soms ook doorheen en dan denk ik hier weer aan en het helpt toch een beetje. We zullen het vol moeten houden. Hoe lang? Laten we elkaar steunen en de moed er in houden. Samen staan we sterk en zeker als we ons aan de regels houden.

Het eten voor de renners, rensters, gasten, organisatie, toerders en handbikers van de Ronde van Drenthe is naar Drentse ziekenhuizen en de voedselbank gegaan, ook de goederen die al bij het Alfa College Hoogeveen, restaurant Marron en La Brochette waren gebracht. De extra prijzen zijn opgeslagen en de voorraad voor de actie Drentse ziekenhuizen en kinderziekenhuis Beatrix is opgeslagen bij Sport Drenthe. De berging van Sport Drenthe stond leeg, maar is nu weer vol met goederen van de Ronde van Drenthe. Fijn dat we daar terecht kunnen met onze spulletjes. Hartelijk dank hiervoor.

De afwerking van alles zal nog wel enkele weken in beslag nemen, want niet iedereen zit meer op zijn of haar plaats want er wordt veel vanuit huis gewerkt. (De Ronde van Drenthe werkt met een boekjaar van juli tot juli).

Actie Drentse ziekenhuizen en kinderziekenhuis Beatrix wordt doorgeschoven naar de volgende editie van de Ronde van Drenthe. Dit jaar proberen we te doen wat we kunnen zoals bijvoorbeeld bovengenoemde goederen.

Ik wil iedereen een hart onder de riem steken en als het even kan een fijne Pasen wensen. Ik had mij deze maand ook heel anders voorgesteld. Ik heb een kroonjaar te vieren en had dat graag met velen van jullie willen vieren na een paar hectische jaren.

Vanaf deze plaats wens ik de politie en medische diensten veel sterkte in deze moeilijke tijd. Dan zou de begeleiding van de Ronde van Drenthe toch een leukere ervaring zijn geweest. We hopen dan ook dat de Ronde van Drenthe weer terugkomt.

 We wensen Danny Hotting student bij het Alfa College Hoogeveen veel succes met zijn examen. Danny had als afstudeerproject “Leidinggeven Horeca de Ronde van Drenthe” Tot en met de briefing scoorde hij hoge ogen maar na de bekendmaking dat de Ronde van Drenthe, die niet doorging,  was hij uiteraard zeer teleurgesteld. Vol goede moed heeft hij ons toch verder geholpen waarvoor een pluim voor Danny. Ook dank aan zijn assistenten die zich eveneens met hart en ziel hebben ingezet en waarvan ongetwijfeld ook volgend jaar weer afstudeerders zijn die, misschien, ook een dergelijk project willen gaan doen.  Ook dank aan het Alfa college Hoogeveen voor de fantastische steun die we hebben mogen ontvangen.

Nogmaals hopen we voor eenieder fijne PAASDAGEN en tot horens. Elkaar weer  zien zal nog wel even duren. Laten we ons aan de regels houden. Het is jammer voor de wielersport maar de gezondheid gaat nu voor!!

Met vriendelijke sportgroeten,

Femmy van Issum

Voorzitter/p.r. Ronde van Drenthe.

Tel. 06-53738808