Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Nieuwsbrief maart 2016

BRS-toer, Handbike toer, Op Fietse,  Women’s World tour,  Energiewacht Ronde van Drenthe, Westervelds Mooiste Toer en de Drentse 8 van Westerveld

De finish was in zicht voor de bovengenoemde rondes. Rugnummers-perskaarten-tasjes voor ± 700 gasten inpakken e.d. Op tijd gereed voor de wedstrijden.
Het was weer van ouds, weer een put werk dat naar alle tevredenheid is verlopen

Vanaf deze kant onze hartelijke dank voor ieder die het mogelijk heeft gemaakt de wedstrijden te organiseren van sponsor tot verkeersregelaar. Allen dank.  Echter in het bijzonder de provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen en de gemeente Westerveld en de hoofdsponsor van de mannenwedstrijd Energiewacht.

De actie Oncologie van de Drentse ziekenhuizen en Beatrix kinderziekenhuis UMCG is in volle gang.
Nog extra bestellingen gedaan.

Huishoudens ontwricht, de toon wordt anders, de moeheid komt een beetje opzetten. De extra vergaderingen, nu in het gemeentehuis in Hoogeveen, werden druk bezocht. Op de eerste avond ± 125 personen. De 2e avond dachten we niet meer zoveel maar toch hebben de medewerkers zich goed geweerd en was bijna hetzelfde aantal aanwezig plus we waren al met de politie en motorclub de provincie in geweest met ook ongeveer het zelfde aantal opkomst.
De bestelde artikelen begonnen binnen te druppelen en betalingen gedaan. De Ronde van Drenthe staat bekend om de stroopwafels en bitterballen die inmiddels ook gearriveerd waren.
Omdat een groot garagebedrijf uitviel zijn er 18 garages die een of meerdere auto’s beschikbaar hebben gesteld en was ons wagenpark weer up to date.

Het team One Pro cycling (procontinental team profs) beschadigde de bumper van een door autobedrijf Wemmenhove (Zuidwolde) geleverde auto. De schadeafhandeling zal via de KNWU verlopen.
Ook kunnen we weer rekenen op autoschadebedrijf Roks. 1 motor heeft wat schade en daarvan zal Unive Verzekeringen de behandeling overnemen.

Area heeft op diverse plaatsen containers geplaatst en Dixi Sanitary Services heeft zorg gedragen voor Dixi’s op verschillende plaatsen.

Brasserie ’t Raethuys heeft de catering in de VIPtent en unit verzorgd en catering J. van ’t Hooge en Attero op de VAMberg
Gasten werden vervoerd met bussen van Lanting Reizen naar diverse plaatsen op het parkoers. En Drenthe tours heeft de gasten van gemeente Noordenveld vervoerd. Ook in Dwingeloo heeft Drenthe tours gasten vervoerd.

De gemeente Hoogeveen heeft op de vrijdagavond het buffet van de renners en rensters aangeboden. Het Alfacollege zorgde voor de chaparonnes en een aantal verkeersregelaars afdeling beveiliging en er waren 3 mooie rondemissen van de kappers en schoonheidsverzorging en 1 rondemister van de Horecaopleiding het Alfa college present. Dit leverde mooie plaatsjes op.
De teams bedankten de 20 hotels en 2 parken voor hun enorme inzet. Complimenten voor het werk dat verricht was. Was dit overal maar zo. Mooier compliment is er niet.
Alfa college krijgt een grote pluim. Wat hebben de leerlingen en leerkrachten het op vrijdagavond en zaterdagmorgen fantastisch verzorgd in  de Tamboer.

Zaterdagmorgen om 07.00 uur was de organisatie aanwezig in de Tamboer voor de inschrijving en start van de BRS Toer. 180 voorinschrijvers melden zich en daarna een stormloop van ± 500 bijschrijvers. Gezelligheid met muziek, koffie en koek. Het was een drukte van belang.
Om 08.30 kwamen de handbikers binnen. Er waren 9 aanmeldingen maar het totaal deelnemers liep op tot ± 35 waarbij internationale bikers waren. Een groot succes en graag komen ze volgend jaar weer terug.

Om 09.00 OP FIETSE. Georganiseerd in samenwerking met Sport Drenthe. Het aantal deelnemers viel iets tegen maar volgend jaar zal het aantal deelnemers ongetwijfeld hoger zijn. Zo is het met de toerders ook begonnen.

De EHBO in de VIPtent en De Tamboer werd verzorgd door Dutch Medical Services en tijdens de koers was Ambulance Event Service uit Vlierden als vanouds van de partij met ondersteuning van Ellerie TTT.
De motorclub was met ± 70 motoren paraat om de politie te ondersteunen. De reclamekaravaan zag er verzorgd uit.

Dank ook aan de Brandweer die op de zaterdag met 30 jeugdteams in Hoogeveen een oefening had waar we geen enkele last van hebben gehad.

Ook DOC heeft medewerking verleend met het aan- en afrijden aan de Kortenaerstraat en Alteveerstraat.

De samenwerking NOS-RTVDrenthe-Rvdr. Was weer uitstekend en zowel de provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen, gemeente Westerveld en Ronde van Drenthe zijn goed gepromoot.
Van de UCi kregen we heel veel lof over de goed verzorgde uitzending(en) die door vele  landen werd overgenomen o.a. Australië en Zweden.
De regionale en landelijke pers heeft veel aandacht besteed aan de wedstrijden mede ook omdat Marianne Vos haar rentree maakte in de Drentse 8 van Westerveld..
De streaming via Internet werd zeer goed bekeken en prima verzorgd door de NOS.

Mooie winnaars:  bij de Women’s World Tour was Chantal Blaak winnares die door deze prachtige overwinning haarzelf weer op de kaart zette. Met veel cadeaus keerde zij weer huiswaarts en een mooie Novilon vloer als extra cadeau. Deze komt goed van pas omdat Chantal op het punt staat te verhuiizen.

Bij de Energiewacht Ronde van Drenthe gingen ± 192 renners van start. Ook hier een prachtige winnaar, De jarige Jesper Asselman van het team Roompot (ook sponsor van de Rondes van Drenthe) won met overmacht de sprint (net als Chantal Blaak bij de vrouwen). Ook Jesper ging met o.a. een prachtige Novilonvloer naar huis. Hij was hier uitermate blij mee, hij was thuis aan het verbouwen en kon dit goed gebruiken. Ook werd hij winnaar van een mooie bureaustoel die aangeboden was door de fa. Pet. Het aanwezige publiek zong nog even Lang zal hij leven etc. en dat werd door hem zeer op prijs gesteld.

De juryrapporten waren uitstekend deelde de jury mee. Van beide presidenten van de jury kregen we mailtjes dat alles prima en zeer goed was georganiseerd. Deze rapporten worden doorgestuurd naar de UCI. De samenwerking met de jurykorpsen was prima.

Bij het vaststellen van de uitslag  werd Rick Ottema ten onrechte over het hoofd gezien zowel letterlijk als figuurlijk. De organisatie heeft het namens de jury goed gemaakt en hem in de bloemetjes gezet en alsnog de prijs overhandigd waar hij recht op had. Door de herklassering werd een nieuwe uitslaglijst gemaakt en had Johim Ariesen recht op de prijs, een TV,  die aan de 54ste renner (54ste Ronde van Drenthe) en niet Thijs Zonneveld aan wie in eerste instantie deze prijs was uitgereikt. De organisatie had bedacht om bij de vrouwen (10e editie) en mannen 54ste editie een TV beschikbaar te stellen.  De TV was al meegenomen door Thijs Zonneveld dus besloot de organisatie ook voor Ariesen een TV beschikbaar te stellen. Dank aan de sponsor hiervan die niet met naam wil worden genoemd en vanaf deze plaats hartelijk bedankt wordt. Anonieme sponsor, echt een gift.

Zondag de Drentse 8 van Westerveld.

Voordat deze wedstrijd van start ging werd een toerversie verreden met ± 76 deelnemers. Na afloop- van de toerversie alleen maar positieve geluiden en werd er gezegd tot volgend jaar.
De wedstrijd voor vrouwen maakt deel uit van de Centric Topcompetitie en werd verreden hoofdzakelijk  in de gemeente Westerveld met een uitstapje naar de Col du VAM die 2 keer moest worden beklommen. De start en finish van deze wedstrijd was in Dwingeloo. ± 190 rensters stonden om half twee aan de start voor hun ± 140 kilometer koers. Opnieuw was het mooi weer (Westerveld heeft het patent op want nog geen enkele keer was het tijdens de Drentse   8 slecht weer). Door een parkoersomlegging moest op het laatste moment het parkoers gewijzigd worden en in zeer goede samenwerking met de gemeente Westerveld is dit alles tot in de puntjes voor elkaar gekomen. Marianne Vos maakte haar come back in de Drentse 8 en besloot uiteindelijk de koers met een fraaie 10e plaats waar ze tevreden mee was. Het was weer fijn om tussen de wielen te zijn en gaat met vol goede moed het wielerseizoen tegemoet.,
De wedstrijd op zich is prima verlopen waarbij de rensters van de UCIteams toch de toon aangaven.
Winnares werd uiteindelijk de Canadese Leah Kirchman die in de straten van Dwingeloo de sprint wist te winnen van een kopgroep van 6 dames en daarmee ook de trui van Westerveld en de VOWtrui bij de huldiging kreeg omgehangen en de leiding nam in de Centric Topcompetitie voor vrouwen. In de Women’s World Tour werd Leah 10e en had dus de extra TV.

De permanence in Dwingeloo was weer in Hotel Wesseling/De Brink. De gasten werden hier verwelkomd en als vanouds verzorgd en na afloop werd door Hotel Wesseling een after race aangeboden.
Tijdens de wedstrijd werden de gasten per bus van Lanting en Drenthe tours vervoerd naar diverse punten op het parkoers o.a. bij Makelaardij Roelof Berg Diever, Knooppunt in Havelte, Frederikshaven in
Uffelte, de Börken in Lhee en de Col du VAM.

Al met al waren de wedstrijden zeer geslaagd en het is de bedoeling om op 11 en 12 maart 2017 de volgende edities te laten verrijden.

Vanaf deze kant nogmaals onze hartelijke dank voor ieder die het mogelijk heeft gemaakt de wedstrijden te organiseren van sponsor tot verkeersregelaar. Allen dank en we hopen  op uw aller steun voor de wedstrijden in 2017 .

Echter in het bijzonder de provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen en de gemeente Westerveld en de hoofdsponsor van de mannenwedstrijd Energiewacht.

Voor diegenen onder u die Arabisch kennen volgt hier een verslag uit de Egyptische krant El Ressale:

Download hier de nieuwsbrief

Vertaling via Google translate:

Nederlandse Chantal Zwart wint in wielrennen kampioenschap
Nederlandse Chantal Zwart wint op de World Cycling Championships voor vrouwen

Khaled Bakdash / Nederland

Nederlandse Chantal Black behaalde een wereld wielrennen kampioenschap voor vrouwen over een afstand van 138 kilometer met een tijd van drie uur en zesendertig minuten en dertien seconden / 3:36:13 en als onderdeel van het toernooi georganiseerd door de gemeente Hoogeveen in Nederland.

De wedstrijd ook een race in normale straten en in het bos, waardoor het moeilijker aan te vechten.
En Australië eindigde als tweede en Duitsland derde plaats.

Naam Journalist: Khaled Bakdash

Actie

De actie voor Drentse ziekenhuizen afdeling oncologie en voor het Kinderziekenhuis Beatrix van het UMCG is goed verlopen. De trekking van de nummers is op 29 maart a.s. De uitslag zal via regionale kranten van Boom regionale uitgevers worden bekendgemaakt en op de site www.rondevandrenthe.nl.
De prijsuitreiking is op 15 april a.s. bij de fa. Pet in  Hoogeveen.
Prijswinnaars kunnen contact opnemen met tel. 0528274583 of per email: rondevandrenthe@home.nl.