Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Muts en shawl en warme woorden voor vrijwilligers Ronde van Drenthe

Tijdens de Superprestige in Gieten zijn vandaag de wielervrijwilligers van Drenthe door gedeputeerde Henk Jumelet in het zonnetje gezet. Volgens de gedeputeerde was dat geen moeilijke taak: “Jullie zijn topvrijwilligers  en het is een stralend mooie dag. De muts en shawl die ik u namens ‘Op Fietse’ en de provincie mag aanbieden  moet u bij deze temperaturen vooral symbolisch zien. Wij koesteren als provincie warme gevoelens voor uw inzet bij de verschillende wielerevenementen in Drenthe en andersom neemt het vrijwilligerswerk een warme plek in uw hart in.”

Na deze ‘warme’ woorden gingen alle aanwezige vrijwilligers op de foto. Bij een temperatuur van bijna 25 graden was dat best een uitdaging. Ronde van Drenthe voorzitter Femmy van Issum verwacht dat volgend jaar maart, tijdens de jubileum-editie van de Ronde van Drenthe, de kledingstukken waarschijnlijk  nog goed van pas gaan komen. De vrijwilligers mochten daarna het zand en stofspektakel, de 43e editie van de Superprestige Gieten, van zeer nabij meemaken.

De wedstrijd bij de mannen werd met overmacht gewonnen door Mathieu van der Poel. Bij de dames was eerder op de dag Annemarie Worst de beste. Fleur Nagengast uit Beilen eindigde op een zeer verdienstelijke achtste plek.

Henk Jumelet (links) spreekt de vrijwilligers toe. Rechts voorzitter Ivo Berghuis van de Stichting Wielerpromotie Oostermoer

De Vrijwilligers van de Ronde van Drenthe