Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Koningin van de sprint regeert opnieuw tijdens WK op de baan

“Wel een beetje afkicken zo van de piste naar de keien”. 

De erelijst van wielrenster Kirsten Wild uit Zwolle is indrukwekkend zowel op de baan als op de weg. Het afgelopen weekend sluit ze het WK wielrennen in het Poolse Pruszkow af met maar liefst vier medailles. Naast goud op het omnium en de koppelkoers (met Amy Pieters), zilver op het onderdeel scratch is er ook nog een bronzen medaille op de puntenkoers.

(foto: Kirsten Wild)

Wild (links) en Pieters vieren hun overwinning op de koppelkoers.

Ook in Drenthe staat de topsprinter negen keer op het podium. In de Ronde van Drenthe is het twee keer Marianne Vos die Wild, in 2011 en 2012, van de overwinning afhoudt. In 2014 en 2015 is het wel raak voor de geboren Almelose.

Op zondag 16 maart 2014 is Wild namens het team van ‘Argos-Shimano’ in de Novilon Eurocup de snelste in de eindsprint. In Coevorden verslaat ze na 140 km koers de Amerikaanse Shelley Olds, die tweede wordt en de Zweedse Emma Johansson, die als derde over de streep komt.

(foto: Kirsten Wild)

Een jaar later is Wild, in dezelfde wedstrijd, opnieuw de sterkste. In dienst van het Noorse ‘Hitec Products’ sprint ze op zondag 15 maart 2015 opnieuw naar de overwinning. In een rit van 134 kilometer van Coevorden naar Roden verslaat ze het complete peloton. In een spannende slotfase ontsnappen Lucinda Brand, Iris Slappendel en Tayler Wiles maar ze worden vlak voor de finish gegrepen waarna Kirsten Wild op indrukwekkende wijze de sprint wint. Chloe Hosking uit Australië passeert als tweede de finish en de Luxemburgse Christine Majerus wordt derde.

(foto: Kirsten Wild)

Kirsten Wild: “De koersen in Drenthe en mijn wedstrijden op de baan zitten elkaar wel eens in de weg wat betreft de ideale voorbereiding. Ook mis ik zo vroeg in het seizoen soms het juiste duurvermogen om de Ronde van Drenthe goed te rijden. Het is dus een beetje cold turkey om zo van de piste naar de Drentse keien te gaan. Maar je hebt vorig jaar gezien hoe mijn koppelgenoot Amy Pieters ook zo van de baan in Drenthe wist te winnen. Helaas maakte vorig seizoen een val een eind aan mijn kansen. Met mijn vorm zit het ook nu wel goed. En…….ik ga in ieder geval nog door t/m de Olympische Spelen van Tokyo 2020 dus ik krijg nog maximaal twee de keer de kans om de Ronde van Drenthe te winnen. Ik behaalde in 2004, totaal onverwacht, de eerste podiumplek van mijn profcarrière tijdens de Novilon Eurocup. Dat vergeet je nooit meer. In het wielerpeloton kent iedereen de verhalen over de te winnen vloerbedekking en de prijzenregen tijdens de huldigingen na afloop. Uniek dat de organisatie er al zestig jaar in slaagt om dit sfeervolle evenement te organiseren en ik hoop dat ze daar nog vele jaren mee doorgaan!”

 

Drentse erelijst Kirsten Wild

Ronde van Drenthe;  2011, 2012, twee maal 2e achter Marianne Vos.

Novilin Eurocup; 2004 2e, 2006 3e, 2008 3e, 2010 3e, 2014 1e, 2015 1e

Drentse 8 van Westerveld; 2009 3e