Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Geslaagde Toertocht Aangepast fietsen ondanks natte weer

Zaterdagmorgen 16 maart kwam de regen met bakken uit de hemel en was het een natte boel. De Ronde van Drenthe organiseerde in samenwerking met SportDrenthe voor de 4e keer een handbiketoertocht over 35 en 55 km, die dit jaar werd uitgebreid met aangepast fietsen.

Met een voorinschrijving van 50 deelnemers en 50 jaar SportDrenthe leek het een succesvolle dag te worden, mar de regen en dus ook de kou besliste anders. Uiteindelijk kwamen 27 mensen aan de start voor hun heldentocht. Helemaal ingepakt met regenkleding en her en der om de handen en voeten plastic zakken, gingen de deelnemers vol goede moed  en vertrouwen de weersomstandigheden te lijf vanaf 09.00 uur. Een aantal mensen had zich van te voren afgemeld, onder anderen wegens ziekte.

De meeste deelnemers zijn ook over de vernieuwde VAM-berg gegaan, inclusief de 2 deelnemende DUO-fietsen. De deelnemers arriveerden na een helse tocht weer bij de Tamboer in hartje Hoogeveen met heldhaftige verhalen. Ze waren vol lof over de mooie tocht en over de organisatie met de belofte dat ze volgend jaar graag terugkomen. Een enkeling moest wel opgewarmd worden, maar de soep en de warme lunch deed ook wonderen.

Foto: Sjoerd Looijenga