Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

De Weiert tekent sponsorcontract

EMMEN - Winkelcentrum De Weiert in Emmen is volgend jaar een van de hoofdsponsors van de Ronde van Drenthe. Het winkelcentrum is zondag 10 maart hét wielercentrum van Drenthe.

Pieter Alkemade (links) tekende namens alle winkeliers van De Weiert het sponsorcontract. Hij deed dit onder het toeziend oog van Ruud Oosting en Jeroen Bakker van de winkeliersvereniging. Alkema tekende het contract vanuit zijn functie als beheerder/verhuurder Van Dijk Projects van de winkelpanden in De Weiert. De wielerwedstrijd op zondag voor profs in de 1.1 klasse wordt ook vernoemd naar de hoofdsponsor: De Weiert Dwars door Drenthe 2013.

Organisatrice Femmy van Issum is blij dat de winkeliersvereniging zich dit jaar aan de wielerronde verbindt. ,,De Weiert is een prachtige locatie”, vertelt ze enthousiast. In haar hoofd heeft ze het beeld al helemaal klaar. ,,Hier op dit plein ontvangen we de gasten, daar op het volgende plein worden de renners voorgesteld en ook de start van de race is vanuit het winkelcentrum. We zetten eigenlijk een traditie voort: starten vanuit een overdekte locatie.” Ook de ondernemers verheugen zich al op het wielerspektakel. Bakker: ,,We hebben bewust gekozen voor een Drents sportevenement. We hopen een breed publiek te trekken. We willen graag ons winkelcentrum promoten. Het is het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland.”

Koopzondag

De start, die zoals het nu lijkt om 12.00 uur zal plaatsvinden, is voor genodigden. Direct na de start gaat het winkelcentrum open voor iedereen, een koopzondag dus. Oosting: ,,De hele dag zullen er wielergerelateerde activiteiten zijn.” Pieter Alkema van Van Dijk Projects heeft er zin in, „het is echt een mooie promotie.” Behalve bij de profronde De Weiert Dwars door Drenthe op zondag is projectontwikkelaar Peter van Dijk ook betrokken als sponsor bij de wielerwedstrijd die vanuit Coevorden start.

Leonora de Vries - Hoogeveensche Courant

donderdag 3 januari 2013