Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Bestuursleden Ronde van Drenthe onderscheiden

Tijdens de lintjesregen zijn in Drenthe 86 mensen koninklijk onderscheiden. De gemeente Hoogeveen deelde in onze provincie de meeste onderscheidingen uit. Daar werden 16 mensen verrast door de burgemeester of wethouder. Onder hen twee vrijwilligers van de Ronde van Drenthe.

Penningmeester van de Ronde van Drenthe, Jan van Oorschot, was de enige in de gemeente Hoogeveen die de versierselen kreeg opgespeld horend bij ridder in de orde van Oranje-Nassau. Dat gebeurde bij hem thuis, waar plots burgemeester Loohuis samen met een heel gezelschap opdook.

Jan van Oorschot is lid van het algemeen bestuur van waterschap Drents Overijsselse Delta en secretaris-penningmeester in het landelijk bestuur van de Algemene Waterschapspartij (AWP). De jurist maakt al vanaf 2009 deel uit van het landelijk AWP-bestuur.

Van Oorschot maakt zich ook op andere terreinen in het publieke domein verdienstelijk. Zo maakt hij al meer dan 10 jaar deel uit van het bestuur van het wielerevenement Ronde van Drenthe. “Van Oorschot is de stabiele factor en stuwende kracht die zelf niet snel op de voorgrond treedt”, zei Loohuis bij de uitreiking.

Ook supervrijwilliger Bé Uiterwijk Winkel werd voor zijn jarenlange inzet voor de maatschappij in het zonnetje gezet. Hij kreeg uit handen van loco-burgemeester en wethouder Erik Giethoorn de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Bé werd geridderd voor zijn werk als beveiligingsfunctionaris bij de Ronde van Drenthe, coördinator verkeersregelaars Cascaderun en penningmeester van de VvE Marilenehof.

De Ronde van Drenthe feliciteert beide gedecoreerden van harte!

Bé Uiterwijk Winkel, 2e van rechts, naast hem in het midden ridder Jan van Oorschot