Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Anneke Haarsma is trots op wielerronde

Gedeputeerde Anneke Haarsma is trots op de Ronde van Drenthe en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om de wielerwedstrijd, die dit jaar gehouden wordt op 14, 15 en 16 april, naar een nóg hoger plan te tillen.

Haarsma deed haar uitspraak tijdens de jaarlijkse sponsoravond, die woensdag gehouden werd bij !pet/Hoogeveensche Courant, de hoofdsponsor van het evenement. Haarsma: ,,De Ronde van Drenthe zet onze provincie op de kaart en zorgt ervoor dat er goede promotie voor onze provincie wordt gemaakt.'' De gedeputeerde stak de loftrompet over het evenement: ,,De wielerronde komt dit jaar door alle twaalf gemeentes in Drenthe en is daarmee een evenement voor de hele provincie. We mogen er trots op zijn dat de wielerronde nationaal en internationaal steeds meer naar een hoger plan wordt getild.'' De Ronde van Drenthe is het visiteplaatje van het Olympisch Plan 'Drenthe Beweegt'. Doelstelling is om de sport in de hele provincie vóór 2016 op olympisch niveau te brengen. Een speciaal wielerplatform is inmiddels opgericht. In 2016 besluit de Nederlandse overheid of zij zich kandidaat stelt voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2028. En wat de beslissing ook zal zijn: Drenthe is er dan klaar voor.

Organisatrice Femmy van Issum-Achterhes blikte alvast vooruit op de 49ste editie, met als hoogtepunt de wereldbekerwedstrijd bij de dames en de profronde bij de heren, beide op zaterdag 16 april. ,,Anno 2011 is de Ronde van Drenthe nog steeds springlevend, met een actief bestuur, zo'n vijfhonderd betrokken vrijwilligers en een grote groep bereidwillige sponsors. Samen gaan we voor een mooie ronde, met z'n allen zetten we de schouders er weer onder.'' Regiomanager Wim ten Brinke van Univé Hoogeveen voegde alvast de daad bij het woord: met de ondertekening van een nieuw contract verbond de verzekeraar zich langer aan de wielerwedstrijd.

Door Henri Scholing
Bron: Hoogeveensche Courant

vrijdag 4 februari 2011