Pagina wordt geladen ...
Word ook sponsor

Studenten in de startblokken voor Ronde van Drenthe

Maar liefst 45 studenten van het Alfa-college in Hoogeveen maken deze jubileumeditie van de Ronde van Drenthe deel uit van de omvangrijke organisatie van de Ronde van Drenthe. Voor hen is het niet alleen een examenopdracht maar vooral een prachtige kans om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen.

Ze werken mee aan een groot evenement en waar leer je beter dan in de praktijk? De arbeidsmarkt verandert voortdurend. Om te garanderen dat er een goede aansluiting is tussen onderwijs en beroepspraktijk werkt het Alfa-college samen met vele ondernemers, overheidsinstanties en instellingen uit de regio. Studenten kunnen op deze manier goed op die ontwikkelingen inspelen.

Het team van het Alfa-college presenteert zich tijdens de jaarlijkse sponsoravond
van de Ronde van Drenthe.  Met microfoon de rondemiss voor dit jaar Malika Heufkens.

 

De opleidingen ‘Manager Ondernemer Horeca’, ‘Kappers en Schoonheidsverzorging’ en ‘Kok’ verzorgen tijdens deze ronde o.l.v. 3e jaars student Romy Drent o.a. de catering op zaterdag in de Tamboer. Daar ontvangen studenten als rondemiss en rondemister honderden gasten. Alle wielerploegen, officials, pers  en organisatie krijgen een buffet aangeboden en ook is er de traditionele ploegenpresentatie.

Student Romy Drent uit Hoogeveen van de opleiding ‘Manager Ondernemer Horeca’.

foto's: Kim Stellingwerf

De organisatie van de Ronde van Drenthe is zeer verheugd over deze jarenlange samenwerking en het Alfa-college is blij met de mogelijkheid om met studenten ‘naar buiten te treden’. Bij veel studenten is meewerken aan de Ronde van Drenthe bovendien een populaire examenopdracht voor b.v. het keuzedeel ‘Evenementen en Organisatie’.

Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingen centrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. In Hoogeveen worden op de locatie KARgo! (De Stroom 3) opleidingen aangeboden voor Motorvoertuigentechniek en Transport en Logistiek. Voor de overige opleidingen kan men terecht aan de Voltastaat 33. Donderdag 28 maart a.s. is er vanaf 19.00 uur de infoavond Studiekeuze MBO in Hoogeveen.